esmaspäev, 10. september 2007

Kakao-shokolaaditort




Retsepti päritolu on ebaselge.


Rammus, aga lihtne teha ja väga hea!

Taigen:

3 muna
150 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl kakaod
150 g võid
Munad vahustada suhkruga. Jahu, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja kakao segada omavahel. Või sulatada. Kõik segada kokku ja valada küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpsetada 175 kraadises ahjus keskmises vahes 40 minutit.
Jahtunult lõigata kaheks kihiks. Immutada veidi põhjasid.
Täidiseks panin vahele vahukoore-kohupiimakreemi, mis mul magustoidu tegemisest üle jäi.
Väga hästi võiks sobida sellise koogi vahele lisaks ka kirsid.
Tõstsin täidisele teise tordipõhja ja valasin üle shokolaadiglasuuriga. Selleks kasutasin pildil näha olevat resti, mis oli kaasas mikrolaineahjuga ja mis on tegelikult mõeldud grillimiseks. See rest tuleks asetada veidi suuremale alusele, kuhu tilkuv glasuur saaks koguneda, sealt saab seda uuesti külgedele tõsta. Kui glasuur enam ei tilgu, saab tordi ettevaatlikult tõsta restilt taldrikule või kandikule. Tort kaunistada.
Külmutatud maasikate lisamisel peab arvestama sellega, et juba paari tunni pärast on maasikad sulanud ja muutnud oma välimust, kui aga maasikad panna hiljem kui glasuur on juba tahkunud, võivad maasikad pealt ära kukkuda.

Shokolaadi glasuur:

50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud 1 dl suhkrut ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort. Keeta umbes 1 minut, lasta veidi jahtuda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tegin eile seda kooki ja tõesti kiidan lihtsa retsepti eesti. Kuna südamekujulist vomri mul kodus polnud, lõikasin ise natuek südame kujuliseks, et ilus välja näeks. Väga maitsev, mahlane ja shokolaadine. Soovitan kindlasti proovida :)

Related Posts with Thumbnails