laupäev, 9. juuni 2007

Taani talutüdruk



Olin kohanud sellist nime varemgi, kuid olin üllatunud kui avastasin oma vanaema 1960. aasta kokanduskursuse masinakirjas retseptid, kus eksisteeris samasuguse pealkirjaga magustoit, arvasin et see on uuema aja nimi.


Magustoidu tegemiseks kasutasin:

vahukoort
riivleiba
(õuna)moosi



Riivleiba saab teha kui lasta leivaviilud kõvaks kuivada ja need siis läbi hakklihamasina lasta või muul viisil purustada.

Sulatasin pannil umbes 50 g võid, lisasin sinna suhkrut (5 tl), segasin neid pannil kuni suhkur oli sulanud ja siis veel natuke, seejärel valasin sinna juurde riivleiva (umbes 0,5 l) ja praadisin koos läbi.



Panin pokaalidesse kihiti vahukoort, riivleiba, õunamoosi jne.

Hea magustoit!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kergem on veidi tahkem leib peeneks küügikombainiga ära purustadaja siis ahjus suurel pannil kuivatada:)
Moosiks on parem hapukas moos. Enamasti kasutatakse jõhvika/pohla moosi. Aga ise kasutan kreegimoosi. Ja meie perele meeldib ainult sellega ...

Anonüümne ütles ...

Nice post. I was checking continuously this
blog and I'm impressed! Extremely helpful information particularly the last part :) I
care for such info a lot. I was looking for this certain information for a long time.
Thank yoou and best of luck.

Here is myy homepage Las Vegas Whirlpool Repair

Related Posts with Thumbnails