pühapäev, 17. juuni 2007

Lehtsalati-juusturullid

Idee on ühest vene keelsest raamatust.

Pestud salatilehed laotasin lauale.


Täidise jaoks võtsin 0,5 tl zelatiini ja panin selle 1 spl veega paisuma (ega mingit nähtavat paisumist tegelikult ei tekkinudki, vett oli selle jaoks liiga palju, aga vähem ka ei või panna). 5 minuti pärast sulatasin ära, panin selleks 10 sekundiks mikrolaineahju tavalise soojendamise reziimile.
Nüüd panin sulatatud zelatiini potti, kuhu lisasin riivjuustu (100 g) ja hästi vähe soola. Kuumutasin neid koos, kuni juust sulas ära. See läks väga kiiresti, umbes 1 minut. Zelatiini keeta tegelikult ei tohi, siis kaotab oma tarretava mõju, aga selline kuumutamine ei teinud talle midagi halba.
Sulanult jäi juust üsna kõva, nagu näritud nätsu materjalist. Proovisin sinna kurgitükikesi sisse segada, kuid see ei õnnestunud hästi, aga vaatamata sellele tõstsin koos juustutükikestega, mis ma rebisin suurema juustutüki küljest lahti, ka kurgitükikesed lehtsalatile. Keerasin lihtsalt koos rulli ja panin toidukilega kaetult külmkappi. Umbes poole tunni pärast lõikasin rullid pooleks ja oh imet, juustukäkikeste asemel, mis ma lehtsalatile panin, paistis lõikepinnast täiesti korralik juustutoru.
Mõnus maitsev suvine suupiste!
Sellest kogusest tuli 8 lehtsalatirulli, mis ma lõikasin omakorda pooleks, nii et 16 suupistet.
Paprika oleks kindlasti sobiv lisand juustule ja samuti võiks sobida paprikapulber (ei ole ise kasutanud), mille peaks enne riivjuustuga läbi segama.



Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails