pühapäev, 17. juuni 2007

Lumepallisupp

3 kl piima (klaasi mõõt 250 ml)
4 muna
1 dl suhkrut
noaotsaga soola, vaniljesuhkrut

Piim pannakse keema. Munavalged vahustatakse kõvaks vahuks, lõpus lisatakse 1/3 suhkrust.
Munavahust tõstetakse teelusikaga väikesed pallid, mis pannakse keema lastud piima sisse (pliidi kuumust tuleb enne vähendada, muidu tulevad pallid koos piimaga potist välja).
Kui potti tekib juba suur lumepallimägi, siis uusi palle pannes, suruda uued pallid lusikaga poti põhja poole, et nad kindlasti jõuaksid piima sisse. Läbi kuumutatud pallid tõusevad ise peale poole.
Kui kõik pallid on potis ja tundub, et on valmis, siis tõsta nad vahukulbiga või lusikaga magustoidu taldrikutesse.
Potti jäänud piimale lisada 2/3 suhkrukogusega heledaks vahuks vahustatud munakollased, vaniljesuhkur. Kuumutatakse segades keemiseni, keema lasta ei või, siis tekivad sinna keedetud munakollase tükikesed.
Munakollase-piimasegu valatakse magustoidukaussidesse, nii et see jääb pallide alla (pallid tõusevad peale).

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails