esmaspäev, 11. juuni 2007

Vanaema rabarberikook


See on üks väga lihtne ja odav, hea rabarberikook, mida minu vanaema ikka päris tihti teeb. Sügisel saab sama retseptiga teha õunakooki, asendades rabarberi õuntega.

4 muna
1 l jahu (4 * 250 ml klaasi)
0,5 l keefiri
250 ml suhkrut (õuntega tehes panna suhkrut natuke vähem)
0,5 - 0,75 klaasi (250 ml klaas) hästi väikeseid rabarberitükikesi (õunakoogi puhul võib panna terve klaasi õunatükikesi)
1 tl soodat
noaotsaga soola (pidavat aitama kergitada)
vaniljesuhkrut
rosinaid (sobivad rabarberikoogi sisse väga hästi)

Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, segada läbi. Lisada soodaga segatud jahu, sool, keefir, rabarberitükid, rosinad, vaniljesuhkur. Segada kõik läbi ja valada pannile. Küpsetada 200 kraadises ahjus keskmises vahes kuni on kollakaspruun.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails