pühapäev, 24. juuni 2007

Liha-makaronisupp


Koostis:

supikondid
makaronid
kartulid
porgandid
terapipart
soola
Kõik kogused valida vabalt, supp tuleb igal juhul välja, kogustest oleneb supi paksus, aga kui seda juhtub lugema inimene, kes teeb esimest korda suppi ja ei tea kui palju umbes panna, siis ma annan mingid kogused. Konte umbes 1 kg, porgandit 1-2 tk, vett 3-4 l, makarone 200 g, kartuleid umbes 10 tk (mõeldud 5-liikmelise pere jaoks).
Lihakondid kupatatakse, st lastakse vesi koos kontidega keema tõusta, tekib palju halli vahtu, vesi valatakse ära, kondid ja pott pestakse puhtaks, pannakse uue veega keema. Kui nüüd tekib ka palju vahtu, siis korratakse eelmist tegevust, lastakse veel kord uue veega keema ja valatakse see ära. Kui aga eriti vahtu ei teki enam, siis pestakse kondid puhtaks ja pannakse supi keetmise potti.

Kondid pannakse veega keema, umbes 1,5- 2 tunni pärast, kui liha hakkab valmis saama, lisada väikesed porganditükikesed, kartulitükid ja makaronid.
Kondid tõsta supi seest välja, liha tükeldada ja lisada supile.
Valmis supile lisada maitserohelist.
Supp tuli parem kui oleksin osanud loota!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails