esmaspäev, 25. juuni 2007

Šašlõkk keefirimarinaadis


1 kg liha (oleksin kasutanud guljashiliha, aga kuna enne jaanipäeva oli sellest kaubast suur puudus, lõigati mulle turul sea kintsulihast sobivad tükid).

1 l keefiri
1 spl soola
2 spl shashlõki maitseainet
4 sibulat
Lisasin keefirile soola ja maitseaine, kontrollisin maitset ning panin sibularattad ja lihatükid.
Jätsin 24 tunniks külmkappi marineerima.
Grillimiseks panna lihatükid ja sibularattad tihedalt üksteise kõrvale grillvarda otsa. Täpsemat grillimise õpetust kahjuks ei oska anda, sest ma ise ei grillinud ja ei olnud aega ka täpselt ajaliselt kõike jälgida ja fikseerida, aga umbes tund aega kulus liha valmimiseks.

Kui enne olin lugenud interneti kommentaare, milles hoiatati äädikamarinaadi eest, et pidi liha kuivaks tegema, aga keefirimarinaad pidi liha väga pehmeks tegema, siis lükkan ümber need väited, sest tegin samast lihatükist lõigatud lihast nii äädikamarinaadi kui ka keefirimarinaadiga ja äädikaga tehtud liha tuli palju mahlasem, lihatüki sees lausa oli liha küpsenud vedelik, väga hea, seevastu keefirimarinaadis tehtud liha oli tunduvalt kuivem ja tuimem!!!

Kuigi liha jäi natuke kuiv, oli maitse väga hea.

Keefirimarinaadi puuduseks on veel see, et liha küljes olev keefir kippus väga kõrbema minema grillides.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

enne grillimist tuleks marinaad alati ära pühkida

Anonüümne ütles ...

Äädikamarinaad on vastik. Keefirimarinaadi EI panda sibulat mitte kunagi, kui on soov saada hea liha, soola on ka liiast, petersell puudu.

Anonüümne ütles ...

Maitse üle ei vaieleda!!!
Minule meeldis keefirimarinaad. Ja ei ole seadust et EI panda mitte kunagi ...
Katsetasin Jaaniks ette ära,et kas tasub teha. Ei ütleks,et liha kuivaks jäi. Võib olla oleneb ka mis tükk on või kui suured tükid ja kui kaua grillis on.

Ave ütles ...

Mul oli retsept, kus lisaks sibulale ka küüslauk :), muidu peaaegu sama. Väga maitsev igaljuhul!

Anonüümne ütles ...

ainult halvasti tehtud keefirimarinaad tuleb kehv välja, marineerida tuleb ka olenevalt lihatükist ja loomulikult on tugev hape äädikas kiirema ja laastavama mõjuga lihale kui palju pehmem keefirimarinaad, eriti kui nad sama aja marinaadis olid.

Related Posts with Thumbnails