pühapäev, 3. juuni 2007

Sealiha-shampinjoni-köögiviljakaste

Koostis:

liha (liha võib olla vähe või palju, vastavalt võimalustele, selle võrra võib köögivilju rohkem panna. Mina ostsin lihatüki, mille ääres oli natuke pekki ja kamar. Peki lõikasin kuubikuteks ja sellega tegin ahjukartuleid, peki praadisin enne ahjupannil ära, siis panin alles kartulid. Kastme sisse panin ainult taist liha.

1 porgand

1 paprika

1 suur sibul

1 karp shampinjone

3 spl hapukoort

soola

shashlõkimaitseainet

vett

Pruunistasin pannil vähese õliga väikesteks tükkideks lõigatud liha, siis lisasin soola, maitseaine ja sibula, praadisin koos, siis lisasin paprika ja porganditükid, praadisin natuke koos, siis lisasin vett nii, et liha ja köögiviljad olid enam-vähem vee sees. Hautasin kaane all pehmeks, kui vesi hakkas ära kaduma lisasin juurde, et ikka natuke vedelikku ka oleks.

Shampinjonid pesin puhtaks, lõikasin tükkideks ja panin vähese õliga potti, praadisin neid seal. Alguses eraldub shampinjonidest palju vett. Kui vesi kaob ära, hakkab praadimise protsess, natuke praadida ja lisada siis ülejäänud kastmele koos hapukoorega. Lasta keema, kontrollida maitset ja siis ongi kaste valmis. Jahu ei pannud kastmesse!

Väga hea maitsega söök tuli! Kõrvale tegin ahjukartuleid ja toorsalatitest murulauku hapukoorega ja lehtsalatit.

1 kommentaar:

Merje ütles ...

tundub väga isuäratav...kindlasti proovin varsti järgi!

Related Posts with Thumbnails