kolmapäev, 6. juuni 2007

Saiavorm

500 g saia (peaaegu 2 pätsi)
1 l piima
3 muna
3 dl kompotiõuna tükikesi (selle asemel võib panna moosi, tooreste õuntega tehes tuleb ilmselt rohkem suhkrut lisada)
1,5 dl suhkrut
vaniljesuhkrut

Tegin saiaviilud väiksemateks tükkideks, panin klaasist kuumakindlasse ahjuvormi, see tuli saiatükikesi täis, sinna juurde segasin suhkru ja kompotiõunte tükikesed.
Munad kloppisin kahvliga lahti, neile lisasin piima, vaniljesuhkru, segasin läbi, et kõik saiatükikesed saaksid piimaseguga märjaks. Sai tõmbab piima kohe endasse, nii et vormis ei jää näha eriti palju vedelikku, põhiline on, et kõik saiatükid oleksid piimaga kokku puutunud.
Sellisel viisil tehes tuleb pehme, ühtlane saiavorm. Tean, et mõned inimesed eelistavad sellist saiavormi, kus pärast jäävad kõvad saiakuubikud. Minu retsepti järgi sellist saiavormi ei saa.
Küpsetasin 200 kraadises ahjus keskmises vahes kaane all 1 tund.
Saiavorm tuli ühtlane, mõnus pehme, väga hea!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minule meeldib krõbe saiavorm, seepärast lasen enne saiaviilud rõsterist läbi. Siis lõikad saiaviilud väikesteks tükkideks, panen klaasvormi põhja, vahele mingit hapukamat moosi ja peale uuesti röstitud saiakuubikud. Peale valan piima-muna segu ja ahju. Keskelt jääb pehmem (aga mitte lödi) ja pealt mõnus krõbe.
Nämm...

Evelin ütles ...

Just. Meil jagub muna-piimasegu alati poolele saiavormile. Alt pehme, pealt krõbe - jumalik! Eks see juba maitse asi:)

Anonüümne ütles ...

minu tähelepanek:
- kirde sai on parim - ei ima nipalju piima endasse aga kuivaks ei jää.
- moosi tasub määrida tugevasti st et moos jääks saiatükkide külge.
- vormile tasub panna kaan peale
Mina teen 1 saiast, poolest liitrist õunamoosist, 3 munast, 1 pakkist vaniljepudingupulbrist ja piimast mis mahub koos 3 munaga poole liitrisesse tw segistisse. Suhkrut läheb nii 3spl. Vormi määrin eelnevalt võiga. Ja ei ole õnnestunud veel krõbedat saiavõrmi saada kuigi hing ihkab seda:)

Ruthi ütles ...

Mulle meeldib krõbe saiavorm ja olen saanud krõbeda saiavormi lasagnepannil. See on madalam kui mu muud vormid. Vedelikku ka üleni ei ole valanud. Mönikord panen ülemisele staazile ja keeran grilli peale. Igaljuhul, head isu teile!

Related Posts with Thumbnails