kolmapäev, 10. juuni 2009

Baklažaani-kurgipitsa

Pärmitainas:

2,5 dl käesooja vett
25 g pärmi
7,5 dl jahu
2 spl õli
noaotsaga pitsamaitseainet
0,5 tl soola



Sega vesi ja pärm, lisa pool jahu, sega korralikult, siis lisa õli, sool, maitseaine ja ülejäänud jahu. Sõtku, kasutan selleks mikseri taignakonkse. Lase 1 tund kaetult kerkida soojas kohas, siis rulli ahjupanni suuruseks.


Kate:


1 baklazaan
1 pikk kurk
1 suvikõrvits
tomatipastat
300 g mozzarellat või mõnda teist juustu
pitsamaitseainet
Baklažaan lõigata viiludeks, igale viilule raputada soola ja praadida mõlemalt poolt klaasjaks. Baklazaan hakkab lahti lõigatult juba mõne sekundi jooksul tumenema.

Eraldi praadida ka suvikõrvitsaviilud ja kurgiviiilud.

Taigen rullida ahjupanni suuruseks, määrida tomatipastaga, sinna peale laotada mozzarella viilud.Kui kasutada mõnda teist juustu, siis panna viilude asemel riivitud juustu.


Juustu peale laotada praetud baklažaaniviilud, sinna peale suvikõrvitsaviilud ja lõpuks kurgiviilud. Küpsetada eelkuumutatud 200 kraadise ahju keskmises vahes 30 minutit.

Maitsev pitsa!

1 kommentaar:

Sandra ütles ...

Näeb ääretult isuäratav välja! Ning baklažaan sobib peaaegu et kõikjale.

Related Posts with Thumbnails