kolmapäev, 4. juuli 2007

Lehttaigna porgandipirukad



Lehttaigna tegemist vaata küpsetiste alt http://toidupildid.blogspot.com/2007/07/lehttaigen.html
Kolmnurkseid porgandipirukaid tegin täislehttaignast, muffinipannis tehtud pirukatele kasutasin poollehttaigent.


Porgandipiruka täidise kohta saab lugeda pärmitaignast porgandi keerusaiade alt, mis asuvad samuti küpsetiste all, tegin samasuguse täidise http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/prmitaignast-kpsetised.html


Lõikasin taigna suuremateks ruutudeks.



Tõstsin taignaruudu pannile, ühte nurka tõstsin täidise ja sellele diagonaalis oleva nurga asetasin sinna peale
nii, et tuli kolmnurkne pirukas. Täidise ümbert vajutasin taigna noa tagumise otsaga kinni, kuigi taignatükid omavahel kinni ei jää, on peale küpsemist pirukaküljed kenasti koos. Taigna ääri ei tohi kokku vajutada, siis ei küpse pirukas leheliseks. Pealt määrisin munaga, ääred jätta määrimata, muidu ei jää leheline.


Tegin ka ümmargusi pirukaid muffinipannis. Nende pirukate tegemiseks kasutasin poollehttaigent, aga täislehttaignast pirukad tulid paremad. Poollehttaignast jäid pirukad natuke kõvad.


Lõikasin ümmargused taignakettad, iga muffini süvendi kohta kaks tükki, ühe panin alla veega märjaks tehtud vormi, sinna täidise ja teise taignaketta. Täidise ümbert vajutasin kinni, ääri ei vajutanud.
Määrisin pealt, mitte äärtest, munaga.


Muffinipannitäie pirukate tegemiseks kulus üks kogus tainast.

Mõlemaid pirukaid küpsetasin 250 kraadises eelkuumutatud ahjus 15-20 minutit. Esimesed 5 minutit ahjuust mitte avada.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails