pühapäev, 22. juuli 2007

Kohupiima-moosi tarretatud magustoit




400 g kohupiimapastat
1 dl piima
suhkrut
2 pk vahukoort (a`200 ml)
1 spl zelatiini
haput moosi (mustsõstra)
Kohupiimapastale lisasin 1 dl piima ja nii palju suhkrut, et hea maitse tuli.
Vahukoored vahustasin 4 spl suhkruga ja segasin kohupiimaga.
Eelnevalt vähese veega pandud ja siis sulatatud zelatiini lisasin kohupiima-vahukooresegule samal ajal seda vahustades. Tegin seda köögikombainiga, valasin sealt ülevalt avast töötava köögikombaini kaussi lahustatud zelatiini, samal ajal köögikombaini mikser vahustas seda.
Zelatiini on lihtne sulatada mikrolaineahjus. Selle koguse jaoks peaks piisama 20 sekundist tavalise soojendamise reziimi juures.
Tõstsin pokaalidesse vaheldumisi kohupiima-vahukooresegu ja moosi. Moosi ei pannud terve kihi, vaid ebaühtlaselt väikesed laigud, nii et läbi pokaali vaadates jääks moos näha.
Tardumine võttis paar tundi aega, aga magustoit tuli mõnus, ei olnud kõva tarretis ja see polnudki eesmärk, oli selline tugevam kreem, millele mustsõstratarretis (moos) lisas parajat erksust.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails