pühapäev, 29. juuli 2007

Täidetud paprikad




Kahtlemata on antud toit punasest paprikast tehtult tunduvalt atraktiivsem ja kaunim, aga kuna heledad paprikad olid tunduvalt odavamad, tegin neist.

Lõikasin paprikatelt ära varred ja puhastasin kaunad seest seemnetest, loputasin üle
ja täitsin hakklihaseguga.

Täidis:

0,5 kg hakkliha

1 tl soola

noaotsaga peenpipart

1 muna

Panin täidetud paprikad õliga määritud pannile, veeretasin kaunu õlis, sii et kõik küljed muutusid õliseks.

Küpsetasin keskmises vahes 200 kraadise kuumusega umbes 40 minutit, siis katsin paprikatel ühe külje riivjuustuga ja panin ahju juustu sulamiseni.

Lisandiks keetsin riisi, millele peale vahu tekkimist ja eemaldamist lisasin 1,5 tl karrit, mis muutis riisi kollaseks.

Väga maisev söök!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea asi. Soovitan pista paprikad potti, avatud osa ülespoole. Nii võib mitu kihti neid panna. Peale vett ca 1/3 ulatuses. Puljongimaitseainet ja ketsupit mõnuga sisse. Keeta kuni paprika pehme ja hakkliha valmis. Võta paprikad välja ja lisa kastmele majoneesi-hapukoort ja maitserohelist. Nämmm!!!

Karima ütles ...

minu lemmik asjad :) ma tavaliselt teengi neid heleda paprikaga vanasti nimetati neid veel moldaavia paprikaks.Neil pole nii kova see pealmine kiht kui tavalisel paprikal
ja maitse on tunduvalt parem :) mina tavaliselt praen kuumal pannil neid siis kui kyljed pruunis lisan natuke vett ,hautan valmis ja lisan hapukoore :) mega head

Anonüümne ütles ...

Paprika sisuks olen mina teinud riisi-hakkliha-sibula möksi,kusjuures sibul-hakkliha on pannil läbi kuumutatud ja riis enam-vähem keedetud(segan kõik kokku).Ja niisamuti nagu esimene kommija pistan minagi nad suud ülespidi vette hauduma.
murueit

Related Posts with Thumbnails