teisipäev, 17. juuli 2007

Musta sõstra järelmahl




Mahlaaurutis mahla tegemisel järelejäänud marjade massi saab kasutada järelmahla tegemiseks. Selleks valatakse aurutist peale mahla välja jooksmist marjade jäätmed suurde potti ja lastakse sinna peale vett nii palju, et vesi ulatuks üle marjade. Segada läbi ja võib veel veidi vett lisada. PotP katta kaanega ja panna seisma jahedasse ruumi (kelder või külmkapp) kas hilisõhtust hommikuni või 6-7 tunniks. peale selle aja möödumist valada kogu segu suurele sõelale, segada ja õrnalt vajutada, et mahl välja jookseks.
Saadud mahlaga toimida samuti kui musta sõstra mahla puhul - potti lisada suhkrut 300 g liitri kohta, lasta keema, eemaldada vaht ja valada purkidesse. Sulgeda õhukindlalt.
Selline mahl ei tule sugugi lahja, küll veidi lahjem kui päris mahl, aga nagu pildil näha, on see värvilt päris tume. Säilib hästi, kuigi igaks juhuks olen järelmahlad esimeses järjekorras ära kasutanud.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails