esmaspäev, 30. juuli 2007

Beseerull


Tõeliselt hõrk ja väga hea küpsetis, hoopis midagi muud kui rullbiskviit. Retsept on võetud ühest "100 rooga" sarja raamatust, muutsin retsepti veidi.


Põhi:

6 munavalget
suhkrut panin 2 dl, tuli liiga magus, paneksin järgmisel korral 1,5 dl


Täidis:
1 tl vaniljesuhkrut
1 pk vahukoort ( 200 ml pakk vahustatult)
2,5 dl toorjuustu (tegin ise, vt isetehtud toiduained: toorjuust)
3 spl suhkrut

vaarikaid, nii et saab põhja nendega katta.


Vahukoor ja toorjuust koos andis äärmiselt meeldiva ja peene maitsenüansi.

Panin beseetaigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile

ja küpsetasin eelsoojendatud 175 kraadises ahjus keskmises vahes 15 minutit, lasin 5 minutit jahtuda, siis eemaldasin ettevaatlikult beseepõhja paberi küljest, kippus natuke katki minema ja asetasin ta puhtale küpsetuspaberile. Kui oli täielikult jahtunud katsin vaarikatega ja seejärel vahukoore-toorjuustukreemiga.

Keerasin ettevaatlikult rulli ja pakkisin sellesse küpsetuspaberisse, mille peal rull oli.


Lõikasin rulli lahti õige varsti, kuid täidis oli liiga vedel,
võiks natuke zelatiini täidisesse panna, et oleks lihtsam ja kenam serveerida, kuid kui jätkub kannatust oodata söömisega järgmise päevani siis pole seda tarvis, sest tükikeses, mis jäi järgmiseks päevaks, oli täidis seistes muutunud tunduvalt tugevamaks.

Kiidan veelkord seda küpsetist ja arvan, et see võiks sobida peenema ja pidulikuma või romantilise õhtusöögi juurde magustoiduks.





Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails