neljapäev, 5. juuli 2007

Täidetud liharullid

Pooleks lõigatud liharull



Ostsin pehme, taise liha, mille lasin kohe poes viiludeks lõigata. Kuna viilud olid üsna väikeste mõõtudega (pildil parempoolne lihatükk), siis lõikasin iga viilu kaheks õhemaks viiluks, aga lõpuni ei lõiganud, nad jäid keskelt kokku, moodustades suurema lihaviilu (pildil vasakul).


Lihatükid vasardasin.

Täidis:

1 porgand tükeldatud peenikesteks ribadeks

1 suurm sibul

tükk paprikat ribadena

soola

pipart

Lihaviilud võib sisemise külje pealt määrida enne täidise panekut sinepiga.


Panin köögiviljad õlisesse potti kuumutama kuni sibul oli läbi küpsenud. Lasin täidisel jahtuda.

Iga lihatüki keskele asetasin lusikaga täidist (lihatükile ei pane soola, ega pipart, muidu lähevad lihast mahlad välja ja liha jääb tuimaks, maitsestan täidist ja kastet).

Nüüd tuleb liha koos täidisega rulli keerata. Selleks keeran liha mõlemad küljed nii paremalt (pildil näha) kui vasakult täidise peale ja siis keeran rulli ning seon valge niidiga korralikult kinni.


Seotud rullid panen potti, kus on eelnevalt paar spl õli kuumaks lastud. Praen rullid mõlemalt poolt pruuniks, nii et poti põhja hakkab tekkima pruun pehme kiht, mis on tekkinud lihavedeliku pruunistumisest, mille ma püüan saada liharullide külge rullikesi seal sees veeretades ja hõõrudes.
Nüüd tõstan natukeseks poti tulelt, sest on aeg võtta niidid ära, selleks otsin niidiotsa üles ja sellest tõmmates rullib niit end küljest kergesti lahti. Nüüd enam liha laiali ei lähe. Liha potti panekust pruunistumiseni läks vähemalt 15 minutit, kuigi kella ei vaadanud.

Kui rullid on niitidest vabastatud, lisan 3 spl jahu segatud 7,5 dl veega. Tegelikult jahu segasin küll 2,5 dl veega, aga siis lisasin kohe ülejäänud vee ja segasin hoogsalt kuni keema hakkas, et tükke ei tekiks. Kastmele lisasin 1 tl soola, veidi shashlõkimaitseainet. Kui liharullid koos jahuga segatud vedelikuga olid natuke aega keenud ja ma olin kindel, et jahu enam tükki ei lähe, keerasin kuumuse maha ja hautasin kaanega peaaegu kaetult kuni liha sai pehmeks, 1 tund kindlasti. Lõpus lisasin kastmele 2 spl hapukoort ja lasin veel kord keema.

Serveerimisel lisasin lihale maitserohelist.

Liha pehmuse proovimiseks lõikasin liharulli küljest imeväikse tükikese.

Väga hea söök!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

väga hea täidis on veel marineeritud kurk, Siis tasuks eelnevalt vasardatud liha määrida kergelt sinepiga( kasutan ise seda hollandlaste kannusinepit)

Anonüümne ütles ...

Proovisin ka teha ja väga maitsvad tulid.Aitähh Sille selle retsepti eest!

Anonüümne ütles ...

Tegin just lambalihast neid rulle ja panin lisaks paprikale, porgandile, sibulale lisaks veel kuivatatud ploomi. Kõik kukkus super hea välja, kuna külalised olid enamjaolt prantslased siis eriti hea oli kuulda nende komplimente. Tänud!

Sille ütles ...

Rõõm kuulda!

Related Posts with Thumbnails