teisipäev, 23. veebruar 2010

Pärmitainast kartuli-kilurull


Minu tänane inspiratsioon, mida tegin kokaklubis ajendatult Eesti Vabariigi aastapäevast.

Pool tainast läks eelpool viidatud kilu-munarullide tegemiseks, teine pool selle rulli valmistamiseks.

Lahtirullitud tainale määrisin pehmet võid, sinna peale 3-4 väikesteks kuubikuteks tükeldatud kartulit, siis hakitud mune, hakitus sibulat ja kilufileed.

Keerasin rulli pildil vaadates eest tahaopoole, mitte vasakult paremale, arvasin, et nii jäävad kilud paremini.
Küpsetasime rulli kuni oli pealt pruun. Valmis küpsetise tegin pealt veega märjaks, selleks tõstsin järjest küpsetisele peoga vett peale (teen seda peaaegu kõigi pärmitainast küpsetiste puhul), see muudab küpsetise pinna pehmeks. Eriti hea kui saab märjaks tehtud küpsetise katta 5-10 minutiks räti või küpsetuspaberiga.


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails