teisipäev, 2. veebruar 2010

Kartuli-munarull

See kokaklubis tehtud toit osutus paljude klubiliste suureks lemmikuks. Minu ja ka mõne teise arvates oleks muna võinud isegi olemata olla, või olla tükeldatult, sest keedetud munarebu värv muutus küpsedes pealt inetuks, aga kartulitainas sibulatäidisega oli küll hea. Süüa soojalt, jahtunult pole enam nii hea.

Retsept raamatust L. Petti " Kartulitoite"

Tainas:

1 kg keedetud kartuleid
2 toorest muna
2 spl võid
1-2 spl jahu (panime 4 spl)
soola

Keedetud kartulid riivida, lisada munad, pool võid, sõtkuda taignaks, rullida laiali. Kuna tainas jäi ka poole suurema jahukoguse lisamisel vedel, mida oleks võimatu rullida, siis sai tainas kitsa ribana tõstetud küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, sinna peale pandud täidis ja siis lusikaga peale tõstetud

(Alloleval pildil näha taigna täidise peale tõstmise protsess, munad paistavad taigna vahelt)

ja kinni vajutatud teine tainaosa.

Täidis:

3-4 muna
2 suuremat sibulat
soola

Sibulad tükeldada, praadida õlis, lisada sool. Täidis jaotada ühtlaselt taignale, keedetud munad panna reastikku taignale, vormida rull, määrida pealt võiga, küpsetada ahjus.
Tegime samadest ainetest ka teise versiooni - plaadipiruka. Laotasime pool tainast küpsetuspaberiga kaetud pannile, tõstsime peale praetud sibulatükid ja sinna peale kihi hakitud keedetud mune, peale ülejäänud tainas. Küpsetasime pealt pruuniks. Tuleks jälgida, et ka alt saaks piisavalt pruun, meil jäi kahjuks heledaks, oleks pidanud küpsetama osa aega pliidi alumises vahes.Mõne tüki, mis üle jäi, praadisin pannil mõlemalt pootl üle ja oli päris maitsev.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails