esmaspäev, 8. detsember 2008

Spagettikoogid


Retsept retseptikogust "Kiiresti ja maitsvalt".


400 g spagette
50 g riivjuustu
4 muna
0,5 tl soola + sool spagettide keeduvette
musta peenpipart
1 tl kuivatatud basiilikut
Spagetid keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks, pesta, nõrutada, lisada riivjuust, munad, maitseained. Tõsta lusikaga koogikesed.
Proovisin teha nii pliidipannil kui ka ahjus küpsetuspaberil. Ahjus oli muidugi mugavam teha ja said pruunid, küpsetasin 200-kraadise ahju alumises vahes mõlemalt poolt pruunikaks (kui alt pruun, keerasin külge). Alloleval pildil näha nii keeramata kui ka keeratud kooke.
Pliidipannil praadides jäi see kiht, mis oleks pidanud pruuni värvi tekitama, panni külge kinni, kuid võib-olla teflonpannil läheb nende küpsetamine paremini. Vaatamata sellele, et need jäid valgeks, püsisid nad koos ja olid ka head.
Maitsesid head, lapsed sõid hästi!
Lisandiks tegin esmakordselt sellist toitu, et praadisin väheses õlis porgandi ja toore peedi ribasid kuni said enam-vähem pehmeks, tulemus oli päris huvitav ja hea. Teiseks lisandiks praadisin sibularattaid.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails