reede, 5. detsember 2008

Juustu-tuuleoad


Retsept on Nami-Namist: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=6721, aga paprikapulbri asendasin cayennega, kuna mul esimest polnud, peterselli jätsin välja.
75 g võid
3 dl vett
2,25 dl jahu
1/4 cayenne pipart
0,5 tl soola
3 muna
1 dl riivjuustu
Kuumuta potis vesi ja või kuni või on sulanud, lisa jahu ja klopi tainast lusikaga seni kuni lööb poti äärtest lahti keskele (näha pildil), see toimus nii kiiresti, et kindlasti vähem kui 1 minutiga.
Tõsta pliidilt ära, lisa maitseaine ja sool, riivjuust, ühekaupa munad, iga muna järel mikserda tainas ühtlaseks.
Valmis tainast kahjuks pilti pole, kuid jäi vedelapoolsem.
Lasin tordipritsist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed oad.
Küpsetain 200-kraadise ahju keskmises vahes 20 minutit, kuni olid pealt õrnalt pruunikad, esimesed 15 minutit ei tohi ahjuust avada, muidu võivad kokku vajuda. Kui liiga pruuniks lasta, tekib juustule kõrbemaitse.
Tuuleoad oli pehmed, maitsvad. Juba leigena tõstsin kaussi üksteise peale, kokku ei vajunud. Osa, mis jäi üle, säilitasin järgmiseks päevaks toidukilega kaetult köögikapis ja olid sama pehmed, kui kilega kinni ei kata, kuivavad kõvaks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tore, et meeldisid!

Related Posts with Thumbnails