reede, 5. detsember 2008

Shokolaadi-apelsinikook




Retsepti sain raamatust "100 kooki 3", muutsin retsepti.
Põhi:
80 g shokolaadi
1,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
noaotsaga soola
100 g võid
1,5 dl suhkurt
4 muna
1 dl vett
1 apelsini riivitud koor
Sulata shokolaad kuumaveevannis või mikrolaineahjus.
Vahusta või suhkruga, lisa ühekaupa munad, lisa sulatatud shokolaad, jahuga segatud küpsetuspulber, sooda, sool, vesi ja riivitud apelsinikoor. Sega kõik ühtlaseks.
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 180-kraadise ahju keskmises vahes 35 minutit.
Proovi tikuga koogi küpsust. Lase 10 minutit koogil vormis jahtuda, siis lõika koogipõhi kaheks kihiks.
Immuta mõlemat ketast apelsinimahlaga, määri alumine ketas osa glasuuriga.
Kata kook glasuuriga.
Immutamiseks:
1 apelsini mahl
Glasuur katteks ja vahele panekuks:
1 dl 35% rõõska koort ilma vahustamata
170 g shokolaadi
1 spl suhkrut
Kuumuta rõõsk koor suhkruga keemiseni, tõsta pliidilt, lisa shokolaaditükid ja sega kuni on sulanud ja ühtlane glasuur. Lase paar minutit seista ja kata sellega alumine koogipõhjaosa ja kook pealt.
Kui tahad kirsse kaunistuseks panna, tuleks seda teha kohe enne kui glasuur koogil hangub.
Rikkusin koogi välimust natuke sellega, et raputasin sellele riivitud shokolaadi, nagu oli raamatus, kuid seistes see vajus glasuuri sisse ja peale külmkapis seismist nägi kook ilusam välja.
Pilt on tehtud kohe peale valmis tegemist, millegi pärast minu fotoaparaat ei suhtu eriti hästi pruuni ja punasesse värvi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails