kolmapäev, 27. veebruar 2008

Kaerahelbe magustoit

Seda (magus)toitu tegi mu ema meile mõnikord hommikuks. Retsept on tegelikult L. Remmelgase raamatust "Magustoidud".
Selleks panna kaerahelbed 10 tunniks külmkappi piima sisse likku, kas siis õhtul hommikuks või hommikul õhtuks. Peale 10 tunni möödumist segada pehmeks ligunenud ja paisunud kaerahelvestele juurde 1 spl kakaod ja 1,5-2 spl suhkrut.

Raamatus on antud 2 varianti ja kuna ema ei mäletanud, millist ta meile tegi, katsetasin mõlemat. Lastele meeldis rohkem vedelam, mulle paksem variant.


Vedelam variant:


2 dl piima
1 dl kaerahelbeid



Paksem variant:

2 dl piima

2 dl kaerahelbeid

See on päris huvitav söök!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails