teisipäev, 15. jaanuar 2008

Õuna-kaerahelbe magustoit/kook


Retsept pärineb Maire Suitsu kokaraamatust.



Taigen:

1,5 dl jahu
1 dl karerahelbeid
2 spl suhkrut
100 g võid



Sega jahu, kaerahelbed ja suhkur, lisa võitükid ja tee sõrmede vahel ühtlaseks purutaoliseks massiks. Vajuta taigen sõrmedega küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.Kate:


1,5 l õunaviile
50 g võid
1 dl suhkrut
2 dl kaerahelbeid
Aseta õunaviilud põhjale.
Sulata või, lisa kaerahelbed ja suhkur, sega korralikult läbi ja tõsta katteks õunaviiludele.
Küpseta 200 kraadise ahju keskmises osas 1 tund.
Kook tuli selline, et seda võiks rohkem magustoiduks nimetada. Maitselt väga hea, ja põhi oli kenasti koos, aga pealmine kiht hakkas pudisema. Võib-olla peaks kattesse lisama muna.
Igal juhul magustoiduna suhkruga segatud kohvikoorega oli väga hea! Seda võiks süüa ka piimaga ja muidugi kõlbab ka ilma igasuguse lisandita.

1 kommentaar:

Anneli ütles ...

:) aga see ongi ju magustoit ... ja õige vanast ajast juba. See jahu lisamine on suht kahtlane asi, eeldaks et ka muna põhja sisse käiks, siis oleks juba "koogim" see asi. Aga piimaga on sarnast asja ikka söödud.
Aga kui koogina teha siis võiks koore vaniljejäätist(plombiiri) juurde pakkuda koorele vahelduseks või vahukoor poolpehmeks vahuks vahustada, nii et kergel voolama hakkab veel.

Related Posts with Thumbnails