pühapäev, 27. jaanuar 2008

Liivataignast küpsised








Auto-küpsiste kavandid:


Laste printsesside peo küpsised:

150 g võid
150 g jahu
150 g tärklist
1 muna
125 g suhkrut

Või vahustada, jahu ja tärklis segada.


Võivahule lisatakse muna, vahustatakse segamini, siis lisatakse jahusegu ja lõpuks suhkur. Segatakse korralikult läbi, pannakse paariks tunniks toidukilega kaetult külmkappi.

Küpsiste tegemiseks rullisin taigna laiali ja lõikasin paberist šablooni järgi küpsised. Küpsetasin 200 kraadise ahju keskmises vahes kuni oli küpsenud värviga.

Jahtunud küpsised kaunistasin sulatatud shokolaadiga.

Laste karupeo küpsised:

Karuküpsiste tegemiseks tegin pool kogust tainast, selle jagasin omakorda pooleks ja ühele poolele lisasin 1 spl kakaod ja 1 spl suhkrut. Nii, et kui tervest kogusest pool pruuni teha, tuleks 2 spl kakaod ja 2 spl suhkrut lisada. Suhkur ja kakao segada omavahel eelnevalt.

Kuna karusid oli üsna raske pannile tõsta, rullisin taigna kohe küpsetuspaberil, lõikasin vormiga karud ja peale taignaäärte eemaldamist tõstsin taignast küpsised koos küpsetuspaberiga pannile.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sille, kuidas Sa seda glasuuri teed, et see nii ilus jääb? Mul ei ole see veel õnnestunud..

Sille ütles ...

Šokolaadi sulatamine ongi üsna keeruline, ma olen ise ka sellega hädas olnud. Minul on toiminud nüüd selline variant, et sulatan 50 g šokolaadi väikesteks tükkideks tehtult mikrolaineahjus 20 sekundit (700 W), siis teen tükid lusikaga väiksemaks, segan läbi, panen veel 10 minutiks mikrolaineahju, seejärel segan ühtlaseks ja valan väiksesse pabertuutusse, toimib hästi. Kui korraga 100 g sulatan, siis ei toimi, sest šokolaad hangub kiiresti pabertuutus ära.

SJNOFAL ütles ...

tere Sille!
Olen otsinud pikka aega merekarbi kypsiste retsepti(merekarbi kujulised kypsised, kaks tykki kokku pandud, vahel on moos ja ots sokolaadi sisse kastetud) aga pole leidnud.Ehk on Sinul aimu mismoodi neid tehakse!?!

toidupildid ütles ...

Ma ei tea, aga ehk sobib sama retsept, mille järgi tehakse kevadlille küpsiseid, need on mul blogis küpsiste all olemas.

Related Posts with Thumbnails