laupäev, 12. jaanuar 2008

Ameerika õunakook

Retsept on raamatust "Õunakoogid".

Taigen:

3,5 dl jahu
1/3 tl soola
200 g võid
4 tl suhkrut

Segasin köögikombainis või ja suhkru ühtlaseks, lisasin jahu ja soola. Panin taigna toidukilega kaetult 1 tunniks külmkappi. Peale seda rullisin 2/3 taignast ümmarguse ketta ja asetasin selle küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele.
Ülejäänud taignast rullisin kaane, mille panin hiljem täidise peale.

Täidis:

1 l õunatükikesi
1,25 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Vahelepuistamiseks 1 spl tärklist
Õunatükid segada suhkru ja vaniljesuhkruga. Pool õunasegust valada põhjale, siis raputada vahele tärklist ja lisada ülejäänud õunatükid.
Teine taignaketas tõsta täidisele, suruda äärtest kokku.
Küpsetada 10 minutit 200 kraadises ahjus keskmises vahes ja siis veel 1 tund 180 kraadises ahjus.
Kook oli väga hea! Põhi ja taignakate olid krõbedad ja õhulised, meenutades veidi lehttainast.
Sobiks serveerida ka jäätise või vaniljekastmega.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga halb kook. Taigent on võimatu töödelda. Täielik ajaraisk. Värdjas sille

Related Posts with Thumbnails