esmaspäev, 28. jaanuar 2008

Lossitort



Tordi tegemiseks küpsetasin 2 tordipõhja, kummagi põhja tegemiseks võtsin:

8 muna
4 spl jahu
4 spl tärklist
8 spl suhkrut

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisada vaheldumisi jahu ja tärklis ning munavalgevaht.
Küpsetasin küpsetuspaberiga kaetud ümmarguses koogivormis 200 kraadise temperatuuri juures keskmises vahes kuni on pealt pruunikas ja puutiku tordipõhja sisse torgates jääb tikk puhtaks.
Kui lasta ahjus jahtuda, enne ust lahti ei tee, siis on väiksem oht, et põhi alla vajuks.
Jahtunud põhi lõigata kaheks või kolmeks kettaks. Põhjad immutada mahla või morsiga, nii et on igalt poolt ilusti niiske, aga tilkuda küll välja ei tohi, siis on liiga märg.
Teise tordipõhja lõikasin neljaks võrdseks tükiks, panin terve koogipõhja kõrvale, nagu pildil näha ja lõikasin kumeraks, et haakuks tordiga.
Sellel pildil on ilma kreemita katsetus, kuidas tort võiks välja näha.

Täidis:

Selle tordi jaoks võtsin
2 pk kohupiimapastat, segasin maitse järgi suhkruga
ja lisasin 3 pk ( 3 * 200 ml) 6 spl suhkruga vahustatud vahukoort.

Katsin kihid kohupiima-vahukoorekreemiga, alumisele kihile panin lisaks ka kompotikirsse.


Osale kreemile lisasin kirsikompotivedelikku, et roosat kremi saada.

Tornideks panin poes müüdava vahvlitopsiku otsa vahvlitorbiku, mida on samuti poes müüa. Nende suurused sobisid väga hästi kokku. Alguses üritasin vahvlitornid katta ka kreemiga, aga see oli suur viga, kuna vahvel muutus selle all õige pea lödiks. Õnneks ei jõudnud ma neid veel tordi peale panna ja ei raisanud ära kõiki vahvleid, muidu oleks tort olnud rikutud.

Vahvlitornid panin tordile alles enne serveerimist.

5 kommentaari:

Jaanus ütles ...

Kui tohib täpsustada, siis miks on parem munakollast ja -valget eraldi vahustada? Ühest kohast leidsin et siis lähevad kiiremini vahtu, aga miksriga nagu ei tohiks vahet olla (kui arvestada ka kollase-valge eraldamist ja lisanõu pesemist)?

Ssille ütles ...

Biskviittaigen tuleb tugevam ja tordipõhi küpseb paksem ja ei vaju nii alla kui eraldi on munavalged tugevaks vahuks vahustatud. Olen seda mitmeid kordi proovinud, aga munakollast ja valget koos vahustades sellist tulemust ei saavuta.

Anni ütles ...

Lihtsalt mõtlesin, et äkki saaks need vahvlitipud "lumiseks", kui hästi õrnalt munavalgega võõbata ja tuhksuhkruga üle puistata :)

Ssille ütles ...

See võiks tõesti variant olla, aga samas ei tea, võib-olla muudab isegi väike munavalgekiht vahvlid pehmeks.

qsti ütles ...

Valge shokolaadiga torne kattes ei juhtu nende vahvlitega midagi...peale selle, et nad enam nii "paljad" pole. :)

Related Posts with Thumbnails