kolmapäev, 18. aprill 2007

Sefiir (tükid)

Retsepti sain internetist.

Keedukreemi tegemisest jäi üle 5 munavalget, millest tegin sefiiri. Vahvlitorbikute täitmiseks ja tordi jaoks on teine sefiiri retsept.


0,5 kl suhkrut
5 munavalget
250 g õunamoosi (püreed)
4 tl zelatiini
hästi vähe vett zelatiini paisutamiseks.

Pool suhkrust panna moosiga keema, minut-paar keeta.

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, lõpus lisada ülejäänud pool suhkrut.

Zelatiin paisutada hästi väheses vees ja siis sulatada mikrolaineahjus 40 sekundit tavalise soojendamise reziimi peal või tassiga kuumaveepotis.

TÄHELEPANEK:

Ei soovita kasutada zelatiini, mida müüakse Säästumarketis - ei paisu, ei sula hästi ega ka tarreta hästi, seda peab palju rohkem panema kui teisi. Maximas müüdav Anatols toiduzelatiin ja A ja O-des Latplanta zelatiin on küll head, teisi pole kasutanud!

Nüüd tuleb samal ajal mikserdades lisada peene joana kuum moos ja sulatatud zelatiin.

Mina tegin seda nii: panin köögikombaini uuesti käima kui munavaht oli juba tugev, võtsin kaane seest selle katte topsiku välja ja hakkasin sealt august sisse valama vaheldumisi natuke moosi ja siis zelatiini, samal ajal köögikombain muudkui vahustas. Moosi ja zelatiini juurde lisamine suurendab munavahu kogust tunduvalt kuidagi müstiliselt.

Tõsta lusikaga alusele sefiiri pätsid ja pane külmkappi.

Sefiiri sees pole munavalge päris toores, sest talle segatakse juurde tulikuum peaaegu keev moos, mis peaks ka sefiiri veidi kuumutama.

Pildil munavalgevaht ja õunamoosi-suhkrusegu.

2 kommentaari:

Inna ütles ...

sille, äkki oskad vedelapoolset sefiiri ka teha?:)no sellist mis sobiks tortide kaunistamiseks või korvikeste täidiseks!
´lisan veel, et oled hästi tubli! külastan su blogit pea iga päev:)

Ssille ütles ...

Mul ei ole praegu pilte selle tegemisest, aga mõni päev tagasi keegi küsis perekooli kööginurgas ja ma panin sinna retsepti, mille järgi ma kunagi tegin vahvlite täitmiseks sefiiri, aga ta jääb värvilt selline määrdunud, sest seal sees on tume siirup. Kahjuks aga ei oska ma täpsemalt seda retsepti kommenteerida, sest ma ei mäleta väga hästi, kas ma tegin täpselt retsepti järgi.

Related Posts with Thumbnails