laupäev, 7. aprill 2007

Kohupiima-virsikukook

Retsept on võetud "Kohupiima- ja kodujuusturaamatust".

Tainas:

125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, vahusta veel, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane tainas 26-28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.


Kate:

2,5 dl kohupiimapastat (see on umbes kolmveerand tuubi)
1 dl vahukoort vahustatud 2 spl suhkruga
2,5 dl hapukoort
poole sidruni mahl
2 spl kartulitärklist
2 vahustatud munakollast
1 dl suhkruga
2 kõvaks vahuks vahustatud munavalget
2 tl vaniljesuhkrut

Kõik kokku segada, munavalgevaht lisada viimasena.

1 suur purk (820 g) kompotivirsikuid väiksemaks lõigatuna panna koogivormi taigna peale, sinna peale valada kate.

Küpsetada eelnevalt kuumutatud ahjus 175 kraadi juures 1 tund

TÄHELEPANEK:
1. Küpsetasin ahjus keskmises vahes. Kui teisi kooke küpsetades läheb tavaliselt keskmises vahes mul koogi põhi alt pruuniks, siis sellel koogil jäi täiesti valge. Selle koogi puhul oleks vaja alguses mõnda aega küpsetada alumises vahes, et põhi pruunikaks läheks, siis edasi panna küpsema keskmisesse vahesse. Ainult all küpsetades kõrbeb kook alt liiga ära.

2. Soojana see kook ei ole hea, hoidsin külmkapis paar tundi - muutus väga heaks. Koogi sisu on mõnusalt õhulise ja suus sulava konsistentsiga! Soojana tundub seest veidi vedel, aga jahtudes ja külmas seistes muutub tahkemaks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

kas virsikute peale ei peaks mitte täideise valama? (loodetavasti näpukas)

Related Posts with Thumbnails