teisipäev, 10. aprill 2007

Vahvlid

Kartulipudrust vahvlid


Tegin eilsest järelejäänud kartulipudrust vahvleid.see oli täiesti huupi katsetus, aga õnnestus hästi.

Selleks võtsin kausis näha oleva koguse kartuliputru,
2 muna,
2 dl piima
2 dl jahu
0,5 tl soola
3 tl õli

Segasin kõik kokku


Küpsetasin vene-aegse vahvliküpsetusmasinaga, määrisin mõlema poole õliga kokku ja panin supilusikatäis tainast vahvliküpsetaja panni keskele, lasin õrnalt pealmise poole talle peale. Suruda ei tohi, muidu jäävad vahvlid põhja külge kinni! Enne igat uut lusikatäit lisasin küpsetajasse veidi õli. Küpsetasin natuke aega, võib-olla 1 minut, esimese pannitäiega läheb kauem aega. Liiga pruuniks ei tohi lasta, tuleb kõrbemaitse juurde. Kohe alguses ei tohi kaant ka lahti teha, siis jääb natuke tainast kummagi poole külge ja vahvlitest ei tule midagi välja, kui juba üle poole minuti on küpsenud, siis võib tasakesi piiluda, mis värvi tunduvad.


Juustuvahvlid

Retsept internetist.

Hea suupiste!

1 muna

200 g hapukoort

100 g sulatatud võid

4,5 dl jahu

1 tl soola

noaotsaga soodat

200 g riivjuustu

Kõik ained segada kokku, päris paks tainas tuleb.

Korraga panna vahvliküpsetajasse 6 pallikest, küpseb päris kiiresti.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails