pühapäev, 29. aprill 2007

Küpsetuskotis küpsetatud kalkuni tiivakeskosad ja kanakoivad

Kasutasin kalkuni tiiva keskosasid, millel on palju liha ja kaks peenikest konti ja kanakoibi. Sulatatud pestud osad määrisin soola ja maitseainega, seejärel majoneesiga (pool spl ühe tüki kohta) ja riputasin peale veidi riivjuustu. Tahtsin teha veidi peenemat ja pidulikumat sööki, aga ega tegelikult majoneesi ja juustu eriti maitsest tunda polnud, kuigi hea oli küll.
Maitsestatud tükid panin küpsetuskotti, sulgesin koti sulguriga, tegin noaga väikse augu sisse ja küpsetasin 200 kraadises ahjus ahjupanni peal umbes 1-1,5 tundi. Küpsetuskotti ei tohi panna kuumemasse ahju kui 200 kraadi!
Ka ilma lisanditeta jääb küpsetuskotis küpsetatud kana või kalkun pealt ilus pruun ja säilitab oma mahlasuse.
Lisandiks pakkusi hasselbacki kartuleid (vt. odavate õhtusöökide alt)

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails