kolmapäev, 11. aprill 2007

Ahjukartulid

Vaese aja ahjukartulid



Kui raha on täitsa otsas või kui lihtsalt liha ei soovi süüa, on väga maitsvad ka lihtsalt õlisel pannil ahjus soola ja kartulimaitseainega segatud küpsetatud kartulid. Eriti ilus jääb tulemus kui see on tehtud väikestest kartulitest. Marineeritud kurk, peedi-küüslaugusalat, toores hapukapsas või mõni toorsalat lisandiks ja väga maitsev söök on valmis.


Lisan hiljem täiendusena, et avastasin hiljuti väga heade ahjukartulite tegemise võimaluse. Nimelt ainult võiga ahjus küpsetades tulevad väga hea maitsega tugeva pruunika koorikuga kartulid, milliseid õliga tehes ei saa. Selleks panin terved kooritud kartulid eelnevalt ahjupannil sulatatud ja kuumaks lastud



70-100 g võisse ja küpsetasin 225 kraadise ahju alumises vahes, kui ühelt poolt pruun, keerasin külge. Kõige paremad ahjukartulid, mis ma saanud olen. Soola raputasin igale kartulile alles lõpus kui juba pruunid olid. Küpsemiseks kulus 40 minutit. Õlis küpsetatud kartulid kipuvad mõnikord pudiks minema, kuna neil ei teki tugevat koorikut, võiga tehes seda kindlasti ei juhtu. Võis olev piim hakkab ahjus natuke kõrbema ja tekitab pruunika healõhnalise kihi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

väga rahul :)

Related Posts with Thumbnails