neljapäev, 5. aprill 2007

Pärmitaignast küpsetised

Olen katsetanud mitmeid erinevaid pärmitaigna retsepte ja jäänud põhiliselt kahe retsepti juurde.


I pärmitaigna retsept - eelkergitusega retsept, millest olen teinud vastlakukleid, rosinakukleid, keerusaiu, kohupiimakorpe, plaadi purukooki...

Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama),
lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi
ja 400 g jahu.

Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima. Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.

Peale seda lisa taignale 2 lahtiklopitud muna
1 tl soola
umbes 450 g jahu
1,5 dl õli.

Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult (mina olen toidukile peale pannud) soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!

Esimesel pildil tainas peale muna, jahu, soola, õli juurde segamist.

Kapsapirukad

Tegin I pärmitaigna retsepti järgi, kuid soola panin 1 tl ja suhkrut 1,5 dl.

Hakkisin kapsa ribadeks, toorest kapsast tuli 3-liitriline potitäis, peale hautamist jäi alla poole poti. Lisasin kapsale 1 tl suhkrut, 2 tl soola, peenpipart, vett 1,5 dl. Alguses enne vee panemist lasin neil veidi olla õlises potis, segasin, et kõrbema ei hakkaks ja lisasin siis vee, ning hautasin pehmeks. Vahepeal kui vesi on ära kadunud, aga kapsad alles kõvad, peab vett juurde lisama. Kui kapsad pehmed ja maitse sobiv, lisasin ühe toore muna ja kuumutasin segades koos kapsastega läbi. Lasin jahtuda. Kapsad olgu pigem rohkem maitsestatud kui vähem, sest tainas mahendab maitset. Sellest kogusest jätkus täpselt retseptis antud kogustest tehtud taignast pirukate tegemiseks.
Kasutasin sellist pirukavormi, millega saab korraga 14 pirukat teha. Loe selle kohta täpsemalt Isetehtud toiduainete alt pelmeenide retsepti juurest, kõik sama, nagu pelmeenivormiga. Allpool tuleb pilt ka pelmeenivormiga tehtud kapsapirukatest.


Taignarulliga lahti lõigatud pirukad vormis.

Küpsetasin 200 kraadises ahjus keskmises vahes, kui pealt hakkas õrnalt kollakaks minema, panin ülemisse vahesse, kuna keskmises vahes kaua hoides kipuvad mul pirukad alt liiga tumedaks minema.

Pelmenivorm, millega tegin väikseid pirukaid. Väikseid kapsapirukaid tegin II pärmitaigna retsepti järgi (tuleb allpool).

Juustu-keerusaiad
Valmistada I pärmitaigen, aga soola panna 1 tl, taignasse võib panna ka riivjuustu, seda siis kui lisatakse ülejäänud jahu, munad, õli.
Taigen rullitakse laiali, määritakse pehme võiga ja raputatakse üle riivjuustuga. Keeratakse rulli, nagu alloleval pildil näha. Rulli otstest lõigatakse parajad jupid, sätitakse pannile, küpsetatakse 200 kraadises ahjus alguses keskmises vahes, kui alt on juba pruun, siis ülemises vahes kuni pealt küpseb ka pruunikaks.

Juustustritsel

Taigen valmistada eelpool oleva I pärmitaigna retsepti järgi, aga taignale lisada ka 150-200 g riivjuustu, siis kui lisad taignale teise osa jahu, õli, munad. Taigen jäetakse kerkima nii, et juust on taigna sees.

Pool valmis taignast rullida lauale, lõigata kolmeks pikaks tükiks. Igale tükile määrida pehmet võid ja raputada peale riivitud juustu. Iga tükk keerata kokku eraldi pikaks rulliks ja see peenike rull lõigata omakorda kolmeks ribaks nii, et ülevalt otsast päris lahti ei lõika, nagu alloleval pildil vasakul näha. Need kolm riba punuda punupatsiks.


Pildil on näha, kuidas igast tükist on punutud punupats.



Kolmest punupatsist omakorda punuda suur punupats. Võib teha lühema, et mahub pannile sirgelt, võib teha pikema ja panna kokku pärjaks või kuidagi kringliks keerata. Ei pea nii palju punuma. Võib lihtsalt ühe tüki laiali rullida, võiga määritud ja riivjuustuga üleraputatud taigna kolmeks ribaks lõigata nii, et ülevalt jääb kinni ja punupatsiks punuda.

Ka teise päeva õhtuks olid järele jäänud juustustritsli tükid veel täitsa pehmed. Säilitasin alguses räti all, hiljem toidukilega kaetult.

Singi-juustustritsel

Väga hea, kindlasti võrdväärne poe omadega või paremgi!
Täidiseks läks:

150 g riivjuustu, millest 50 g panin kerkimise ajal taignasse nagu juustustritsli puhul
100 g taist sinki
1 sibul
pitsamaitseainet
pehmet võid
Taignale lisasin 1,5 tl soola (retseptis on 1 tl).

Kuubikuteks lõigatud sink ja sibulatükid praetakse koos läbi.

Taigna punumine käib samamoodi nagu juustustritsli puhul. Lahtirullitud, lõigatud taignale määrisin pehmet võid, sinna peale panin praetud singi-sibulasegu, pitsamaitseainet ja riivjuustu. Retseptis antud taigna kogusest tuleb kaks sellist kaare kujulist stritslit nagu pildil või 4 sirget panni pikkust stritslit kui need pikad punutud palmikud enne pannile panekut pooleks lõigata.


Vastlakuklid

Vastlakuklite tegemiseks võtan taignast käega ühe kukli jaoks vajamineva taignatüki, panen vasakusse peopessa ja parema käega hakkan selle peal ringikujulisi liigutusi tegema, nagu plastiliinist tehakse mune. Siis kuklid ahju. Küpsenult, jahtunult lõikan kaane pealt ära, õõnestasin ka seest veidi sisu välja, segasin vahukoorega ja panin tagasi kuklisse, vahukoore tups peale ja lõpuks kaan.

Samuti tehakse rosinakukleid, ainult taignale lisatakse tegemise ajal rosinad.


Plaadi purukook

Plaadi purukoogi tegemiseks rullin taigna küpsetuspaberil plaadi suuruseks ja tõstan siis koos sellega ahjuplaadile, katan moosiga või õunatükikestega ja raputan üle puruga,küpsetan 200 kraadises ahjus.

Puru:
1,5 dl jahu
4 spl suhkrut
70 g võid
1 tl vaniljesuhkrut

Kõik ained teha käte vahel puruks.



Sibula keerusaiad

Täidiseks tükeldasin 5 sibulat, praadisin õlis, lisasin 0,5 tl soola, 0,5 tl suhkrut, pipart, lõpuks lisasin ühe toore muna, segasin, lasin kuuma pliidi peal munal hüübida.

Rullisin paraja osa tainast jahusele lauale laiali, katsin taigna sibulaseguga,

Rullisin taigna kokku


Lõikasin juppideks ja panin pannile, nii et üks lõikepind jääb vastu panni, küpsetasin 200 kraadi juures alguses ahju keskmises osas, hiljem ülemises vahes. Ahjust välja võttes piserdasin saiakesi veega ja katsin siis natukeseks ajaks käterätikuga (teen seda alati kõigi pärmitaigna saiakeste puhul, et nad pehmemaks läheksid!).



Porgandi-keerusaiad

Lõikasin neli suurt porgandit keskmise jämedusega viiludeks, lisasin potti vett nii, et porgandid olid kaetud, keetsin pehmeks, kurnasin, lasin veidi jahtuda,




purustasin köögikombainis, aga seda võib teha ka hakklihamasina või saumikseriga. Maitsestasin purustatud porgandid soola ja pipraga, lisasin 1 spl õlis praetud sibulatükikesi, proovisin ära, et maitse sobib ja lisasin siis ühe toore muna. Segasin kõik läbi.

Rullisin taigna lauale laiali ja katsin porgandiseguga.

Rullisin taigna kokku , lõikasin otsast jupid (vt. sibulakeerusaiade tegemist) ja asetasin pannile küpsetuspaberile.

Küpsetasin 200 kraadi juures ahju keskmises vahes, kui põhja alt oli juba pruunikas, tõstsin ülemisse vahesse, et pealt ka kiiremini pruunikaks läheks.


Rosina-keerusaiad

Rosina-keerusaiade tegemiseks rullida taigen lauale laiali, määrida peale pehmet võid, raputada suhkrut ja rosinaid, võib lisada vaniljesuhkrut või kaneeli. Osa rosinatest võib lisada taignale juba tegemise ajal, siis jaotuvad rosinad ühtlasemalt. Hakata rullima tihedalt kokku, nii et rullitakse pikemat laiust pidi. Kui rull koos lõigatakse rull väikesteks juppideks ja sätitakse need pannile veidi laiali tõmmates.



Õuna-rosinarull

Algus sama, mis rosina-keerusaiade tegemisel, ainult lisan ka õunatükikesed.

Rullin kokku ja asetan selle rulli pannile.

Veidi jahtunud rullile valada peale shokolaadi glasuur




Shokolaadi glasuur:

5o g võid sulatada potis
lisa 1 spl kakaoga segatud 1 dl suhkrut
ja 2 spl hapukoort
Sega ja kuumuta veidi (1 minut).

Lase paar minutit jahtuda ja kata rull glasuuriga. Glasuuri, mis jookseb maha, saab lusikaga tagasi tõsta. Kui liiga kaua jahtuda lasta, muutub glasuur tahkemaks ja seda on raskem ühtlaselt koogile panna.


Kohupiimakorbid

Kohupiimakorpide tegemist alustan samuti kui vastlakuklite tegemist. Taignast teha kukli suurune pall, panen pannile küpsetuspaberile, surun kukli keskele sobiva suurusega klaasi või mõne teise esemega tugeva lohu, kuhu panen kohupiimasegu.

Kohupiimakate:

500 g rosinatega pakikohupiima
6 spl suhkrut
2 muna
2 spl hapukoort
2 spl sulatatud võid
1 spl jahu
vaniljesuhkrut.

Sega kõik täidiseained kokku.





II pärmitaigna retsept - sellest olen teinud kohupiima-pärmitaignamuffineid ja vaatamata sellele, et taigen sisaldab palju suhkrut, olen teinud sellest pelmeenivormiga väikeseid kapsapirukaid.

4 dl piima
50 g pärmi
2 dl suhkrut
1,5 tl soola
2 muna
100 g võid või õli (kasutan õli)
13 dl jahu

Soojenda piim käesoojaks, lisa suhkruga vedelaks hõõrutud pärm, lahtiklopitud munad, sulatatud toasoe või, jahu, sool. Sõtku mikseri taignakonksudega taignaks. Lase 20 min kaetult kerkida.

Kohupiima-pärmitaigna muffinid

Rulli taigen ristkülikuks ja lõika ruutudeks.

Kata muffinipanni pesad pabervormidega ja vajuta taignanelikurgad vormidesse nii, et ääred jäävad üle, käega saab seda taigent venitada sobivaks suuruseks. Võib kasutada ka metallist korvikese vorme, mis on õliga määritud, siis jäävad ilusad sakilise äärega muffinid. Ainult pabervormidega vajuvad muffinid lamedateks ja laiadeks nagu tavalised saiakesed.

Tõsta igasse pessa kohupiimatäidist - mina panen korvikese vormi taigna peale kohupiimatäidist peaaegu täis (nagu alloleval pildil näha). Võta sõrmedega kõigist taignaäärtest kinni, tõsta nad neist kinni hoides kõrgemale muffini kohale, nagu alloleval pildil näha ja keera need otsad koos muffini peale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Küpseta mingi aeg kindlasti ka alumises vahes, muidu kipub alt liiga pehmeks jääma, siis jääb vormi külge kinni. Kui on korralikult alt küpsenud, tuleb kenasti metallist korvikesevormide küljest lahti kui noaga veidi aidata.

Panni keskel on kolm pabervormis muffinit.

Kohupiimatäidis:

500 g pakikohupiima (rosinatega)
2 muna
2 dl hapukoort
4 spl suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
(1,5 dl rosinaid)

Täidiseained kokku segada. Täidis jääb üsna vedel, sellest mitte ära ehmatada!


Juustusaiakesed


Kohupiima-pärmitaigna muffineid tehes jäi tainast veidi üle ja siis tekkis mõte katsetada juustuga. Panin taignatüki pabervormi, sinna peale viilu juustu ja väikse hapukoorelaigu, millele raputasin mõne tera soola.

Panin taigna otsad pealt kokku nagu kohupiimamuffinite puhul.


Välja tulid minu arvates uskumatult head juustusaiad!
Ülaloleval pildil pabervormides on juustusaiad, metallvormides kohupiimamuffinid.

Avastasin Selverist sellise väiksete muffinite panni ja proovisin nüüd selles teha.

Tulemus on minu arvates päris armas. Juustu panin viilu küljest väikese tüki, hapukoort ja soola ka ikka natuke.

Ja ma ei saanud loobuda proovimast ka oma uute väikeste lemmikvormidega. Vormist välja võttes keerasin põhja üles, et põhja alla tekkinud muster välja paistaks.


57 kommentaari:

erca ütles ...

Proovsin teha neid pärmitaignast kohupiimakorpe ja üllatus-õnnestuski esimese korra puhul- tulid välja väga maitsvad! Aitäh siinsete retseptide eest, proovin kindalsti kõike neid ka omal käel teha:)

Ssille ütles ...

Tore, et sellest lehest kasu on, see asja mõte ongi:)

Anonüümne ütles ...

Supper tubli Sille selle blogi ja toitude tegemisel, kas oled ka leiva küpsetaja ootaksin väga Sinu näpunäiteid lihleiva tegemiseks

Ssille ütles ...

Eks kui sul selline soov on, siis mul tuleb ükskord see asi ära katsetada. Leivaküpsetajaga olen leiba teinud, aga leivaküpsetusmasin läks katki. Sul on üks täht puudu, kas seal peab olema lihtleib või lihaleib, eeldasin et lihaleib?

Anonüümne ütles ...

Super koduleht ja suurepärased retseptid. Tekkis üks küsimus, et kas eelkergitusega ja eelkergituseta pärmitagnal on ka mingi oluline vahe. Siinkohal mõtlen näiteks taignakohevust pirukate tegemisel.

Ssille ütles ...

On küll vahe. Olen proovinud teise pärmitaigna retsepti järgi tehtud taignast ka teisi tooteid, aga ei tulnud head. Need kohupiimamuffinid tulevad väga head, väikesed pirukad jäävad head, aga saia kiht jääb sinna ümber õhuke, koheva taignakihiga pirukaid sellest ei saa. See teine taigen kerkib ka palju vähem kui esiemene. Olen seda kohupiimamuffini tainast kasutanud pelmeenivormiga pirukate tegemiseks põhjusel, et seda taigent on hea töödelda, annab venitada ja ei jää käte külge kinni.

Anonüümne ütles ...

tere

kuna sa igasuguseid huvitavaid küpsetisi teha oskad, siis äkki tead kuidas saab teha lihapirukaid nii, et liha seest selline pehme ja mahlane jääks.nagu poe-pirukatel on

Ssille ütles ...

Lähiajal hakkan lihapirukaid tegema, liha juba sügavkülmas ootab, siis kirjutan.

Anonüümne ütles ...

Oli kogu aeg hädas, sest pärmitaigen mitte kunagi ei õnnestunud. Sinu esimese variandi taigen on lihtsalt super. Olen seda nüüd oma kolm korda teinud ja mu eneseusk on tagasi tulnud. Saan ikka hakkama küll. Tänud retsepti eest!

Anonüümne ütles ...

Jube hea blogi!!!!

Anonüümne ütles ...

See toidublogi väärib ainult kiidusõnu,tubli Sille!!! Tekkis ka väike küsimus,et kus müüakse neid väikseid-Sinu lemmikuid vorme?Need on nii vahvad!

Ssille ütles ...

Ostsin need Tallinnast Stockmannist nõude osakonnast, maksid 2.50 tk.

kädi ütles ...

Oh nii nunnud ja nämmad pirukad näevad välja.. tekkis kohe tahtmine ise ka proovida :)

Anonüümne ütles ...

Super koduleht. Kuni siiani kartsin pärmitaignat kui tuld ja mulle tundus et olen kuidagi pärmitaigna välja vihastanud ja taignal on mingi vimm minu vastu. Kuid nüüd võin rahulikult hingata ja öelda, et asi ei olnud minus vaid asi oli kehvas retseptis. Tänud hea retsepti eest, sellega õnnestuvad saiakesed üli maitsvad. Plaanis on nüüd katsetada ka stritsli tegemist ja sellega seoses tekkis üks küsimus - kas stritsel lähevad ka 200 kraadisesse ahju või vajab ta natuke madalamat temperatuuri? Ja kauaks peaks ta sinna ahju umbes lebama jätma?
Tänud veelkord.

Sille ütles ...

Kõiki pärmitaignaküpsetisi küpsetan ma 200-kraadises ahjus. Küpsemise aega ei oska öelda, umbes 20 minutit, vaata kergita koos kringliga küpsetuspaberi äärt, siis näed, kas on alt pruunikas ja kui pealt ka küpsenud värviga, siis on valmis.

Anonüümne ütles ...

Väga tubli, et oled sellise blogi teinud!
Kas pärmitaignast pirukad pannakse kuuma või külma ahju?

Sille ütles ...

Kõik küpsetised kuuma ahju, õigemini eelnevalt ~10 minutit soojas olnud ahju vasatvalt temperatuurile, mis on antud, besee puhul siis 90-kraadisesse ahju. Pärmitaignast küpsetisi teen 200-kraadises ahjus.

Unknown ütles ...

Ühinen eelkõnelejatega, oled tõesti tubli, Sille.
Ka Sinu "säästkokaraamatust" on meie perele palju abi olnud.
Tahtsin küsida, kust oled saanud need pelmeeni/pirukavormid? Pelmeene niisama ei viitsiks vorpida, aga see vorm on väga inspireeriv.

Ssille ütles ...

Mul ei ole värskeid andmeid, aga Viljandis on sellist pelmeenivormi müüdud Kodutarbes ja Bussijaama majas olevas kaupluses "Tuhat vajalikku asja", sama kauplus asub ka Tartu avaturu tagumises reas.

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles ...

Mina ostsin pelmeenivormi Tallinnas Keskturult, seal on ka see pood "Tuhat vajalikku asja"(pood on keskturu kõrval asuvas majas.
Plastmassvorm maksis 28.- ja metallist 75.-. Tartus maksab metallist vorm 95.-,
viimati kui ma seal käisin, siis plastmassist vorme ei olnud.

Anonüümne ütles ...

Tegin neid porgandi-keerusaiu ja kuna mul sibulat parajasti polnud, siis tegin nad magusana ja lisasin 60 taluvõid. Muidu jäi retsept samaks, isegi suhkrut ei lisanud ja väga hea maitsega olid! See taignaretsept on ka jube hea, pole viitsinud kunagi eelkergitust teha, aga nüüd vist enam teistmoodi ei teegi. Aitäh suurepäraste retseptide eest!!:)

Meeliks ütles ...

Tegin esimest korda I pärmitaigna retsepti järgi riisi lihapirukaid.
Super matsvad!!! Aitäh hea pärmitaigna retsepti eest!

delilah ütles ...

Tegin sinu retsepti järgi kaneelirulle ja olen täiega vaimustuses. Tainas on super-kerkis hästi ja maitses väga hea. Mu 8-aastane tütar ütles, et pole kunagi paremaid saanud.Nii,et suur tänu sulle ja jaksu edaspidiseks

Ssille ütles ...

Väga tore!

Kairi ütles ...

Tere! Kas see 1,5 dl suhkrut pärmitaignasse ei peaks olema 1,5 tl?

Praegu hakkasime selle retsepti järgi tainast tegema, aga tundub nagu kahtlaselt palju suhkrut.

Sille ütles ...

Ikka 1,5 detsiliitrit, aga võid ka veidi vähem panna, 1-1,25 dl.

Kairi ütles ...

Selge. Me panime suhkrut paar teelusikatäit, kuna arvasime, et lihapirukate jaoks tuleb muidu liiga magus tainas. Igatahes tainas kerkis ja kõik töötas :) Aitäh!

Anonüümne ütles ...

1.5 dl suhkruga tulebki see tainas soolase täidise jaoks rõvemagus, proovisime. 1-2 tl on täitsa piisav pärmi jaoks... ju see on maitsemeele küsimus, kui igale poole palju suhkrut panna, siis äkki kannata ka seda tainast soolase täidisega küpsetada :)

Anonüümne ütles ...

Tere! Your pärmitaigna sounds so good, so can I have the retsept in english? or finnish because the internet translates doesen't work so well..

Anonüümne ütles ...

Ma tegin just seda rosinate ja õuntega kringlit..Siis SUUREPÄRANE. Elus esimest korda mul oli pärmitaigen nii hea. Super. Suuured tänud :)))

Anonüümne ütles ...

igatahes mul ei tule kunagi tainas hea :/

ritva ütles ...

tere oleksin väga tänulik kui oskaksite aidata ja öelda kust saaksin omale muretsetud pirukate ja pelmeenide vormi? olen otsinug igaltpoolt. kas oleks kusagilt interneti kaudu osta ja postiga koju saata?

Sille ütles ...

Mina ostsin kunagi Viljandi Kodutarbest, aga "Tuhat vajalikku asja" poes on ka (Viljandi, Tartu). Kui Tallinnas elate, siis võib turult vaadata.

Sille ütles ...

Mina ostsin kunagi Viljandi Kodutarbest, aga "Tuhat vajalikku asja" poes on ka (Viljandi, Tartu). Kui Tallinnas elate, siis võib turult vaadata.

Anonüümne ütles ...

Kas kapsapirukad pintseldate enne munavalgega ka üle, kui ahju panete?

Raivo ütles ...

Tegime esese retsepti taignast lihpirukaid ja kapsapirukaid.Väga maitsev värk.
Kerkis väga hästi ja saiakesed on kohevad ja maitsvad.
Geniaalne retsept.
Aitäh.

Raivo ütles ...

Esimese siiski,mitte esese :D

Raivo ütles ...

Küsimus ka kui tohib. Kas taigna kerkimises on vahet ka kui mikseri asemel käsitsi sõtkuda ja nagu minul juhtus õli segada sisse,siis kui muud koostisosad on juba ühtlaseks massiks segatud. Mikser andis poole pealt otsad ja õli tuli alles viimasel hetkel meelde. Taigen kui seine kerkis isegi kiiremini kui eelmisel korral,aga ahjus enam nii suureks ei paisunud.

Sille ütles ...

Mikseriga saab lihtsalt sama ajaga palju rohkem sõtkutud kui käsitsi.

Unknown ütles ...

tõesti, täiuslik sai tuli! vetruv ja õhuline -super!

sirvides teiste kommentaare tekkinud küsimusele vastust ei leidnud. Kas keegi on ka proovinud seda taigent sügavkülmutada? valmis saiakesi näiteks.

tänud

Anonüümne ütles ...

Lugedes kommentaare, ei saanud minagi tainast proovimata jätta! Tõesti super! Tulemus oli nii pehme ja õhuline! Näpud juba sügelevad, et uuesti teha! :)

Anonüümne ütles ...

Yess, mul ōnnestus pärmitainas! Tänud Sille! :)

kai ütles ...

Ssille, kas säästukokaraamatule kordus ka tuleb? Aitäh, oled vapustavalt hea perenaine.

Sille ütles ...

Kai, karta on, et neile raamatutele enam kordust ei tule.

Taigna külmutamise osas ma ei oska midagi öelda, aga valmis küpsetatud saiakesi saab küll külmutada.

Anonüümne ütles ...

olen küpsetamises täielik kobakäpp- kuid selle eelkergitusega pärmitaigen tuli küll välja- suured tänud super retsepti eest. Kuid panin poolele taimale rosinaid- jäid pisut kuivaks.. ja teisele poolele või, suhkur, kaneel- jäid ka kuidagi kuiva võitu...Mis ma valesti tegin?

mari-liis ütles ...

Tere, proovisin ka teha erinevaid pirukaid Teie antud 1 pärnitaigna retsepti järgi ja ei jaksa ära kiita milline kohev sai , ja teisel päeval sama pehme :)

Unknown ütles ...

$$$ GENUINE LOAN WITH 3% INTEREST RATE CONTACT US FOR MORE DETAILS $$$.
Are you looking for a loan to clear off your dept and start up your own Business? have you being going all over yet not able to get a legit loan Company that will loan you? Here is your final solution, We can give you any amount you need provided you are going to pay back within the period of time given without any problem. Apply now and contact us for more details via email below.
Email: henski.john46@gmail.com

Application For loan.
First Name:
Last Name:
Date Of Birth:
Address:
Sex:
Phone No:
City:
Zip Code:
State:
Country:
Nationality:
Occupation:
Monthly Income:
Amount Needed:
Duration:
Purpose of the loan:
E-mail address:

Email: henski.john46@gmail.com

tublike ütles ...

Tõesti hea pärmitaigen! Sai proovitud I varianti ja sellest kaks magusat(kohupiimakorp ja purukook (kuhu unustasin küll moosi lisada)) ja juustu-salaami kringel maitserohelisega. Kõik tulid nii head pehmed, mahlased, õhulised, mõnusad, mõnusad ja mõnusad...

Unknown ütles ...

:) Minul viimasest pärmitaignast möödas 10 aastat aga selle retsepti järgi tundus uus algus väga lihtne ja tehtud ta saigi. Ideaalselt ilusti kerkinud ja maitselt täpselt minu maitse. Suured tänud jagamast ja edu igal alal!

Anonüümne ütles ...

Hey.proovisin ka teha,tegin nii nagu kirjas aga see taigen jäi liiga vedel,seda poleks saanud mitte mingit moodi rullida,seega pidin lisama jahu rohkem juurde et jääks normaalne taigen.

aina ütles ...

Ema on väga osav lihapirukate küpsetaja. Ja täidise teeb keerulisest, kus on sees ka rasvasemat kõhuäärt vms,ja ajab läbi vana hakklihamasina. Sibulat ei aja kunagi läbi hakklihamasina vaid tükeldab ja laseb pannil klaasjaks,seejärel lisab pannile keedulihast hakkliha ja keedetud(väga pehme) riisi. Seejärel maitsestab soola ja musta pipraga. Ja piruka täidis on mahlane ja pehme. Taigna teeb oma käes ja peas oleva retsepti järgi, kus jahu kogus on nö pidevas muutumises sõltuvalt "tundest".Ja taignas on üsna palju suhkrut, kuid maitse koos täidisega on ideaalses tasakaalus.

aina ütles ...

# keedulihast

Bolavita ütles ...

www ayam bangkok

Unknown ütles ...

Tere. Kas seda taigent saab ka käsitsi teha, kahjuks pole seda mikseri, ja mõni nipp ehk kuidas saab aru et taigen on korralikult läbi sõtkutud?
Aitähh vastamast :)!

Anonüümne ütles ...

Esimest korda elus tuli pärmitaigen välja! Tuhat tänu! Ja juba kaks korda on nüüd õnnestunud :)

Anonüümne ütles ...

üritan katsetada teie retsepti.Pärmitaignaga sõber pole. Kas enne ahju panekut pintseldate munakollasega või lihtsalt lahtiklopitud munaga?ja peale ahjust võtmist ka?

eile katsetasin ühte retsepti(mitte teie oma),aga tainas jäi kõva.

Related Posts with Thumbnails