teisipäev, 14. veebruar 2012

Valentinipäev


Tegime lastega selliseid väikse tordi moodi kooke, lapsed said ka kaunistada. Küpsetasin suure pannitäie biskviittordipõhja 10 munast, lõikasin kolme erineva suurusega vormidega kettad, immutasin, katsin kohupiima-vahukoorekreemiga, alumisele kihile panin maasikatoormoosi. Sain 7 kooki.

Alguses katsetasin nii, et katsin vaheldumisi erinevad kihid erinevat värvi kreemiga, aga nii oli keerulien head tulemust saada, järgmised koogid tegime kattekreemiga ühtlaseks koonuseks. Roosa kreemi saamiseks lisasin poolele kreemikogusele 1 spl peedimahla. Peedimahla sain keedetud peedi riivimisel tekkinud vedelikust, kurnasin ära. Keetsin peedid mõni päev varem ja külmutasin mahla ära. Peedi maitset ei olnud üldse tunda.
Kaunistuste ja rooside tegemiseks värviisn võikreemi samuti peedimahlaga, alguses panin 1 spl peedimahla, siis võtsin pool kreemi ära ja panin ülejäänud võikreemile veel 1 spl peedimahla, nii sain kahe erineva tooniga roosa kreemi.

Võikreem:

200 g võid
5 spl suhkruga kondenspiima (100 g)
125 g tuhksuhkrut
Kõik ained olgu sama temperatuuriga. Vahustasin esmalt köögikombainis või, siis kondenspiima ja tuhksuhkru, lõpus peedimahla.

Olin peedimahlaga kreemi värvimise õnnestumise üle väga rõõmus, marjamahlaga ei ole võimalik nii intensiivse värviga kreemi saada.



Roosa kattega leibadel on peedimahlaga segatud sulatatud juust. Keedetud peedi riivisin peeneks, sealt eraldunud mahla kasutasin nii soolase kui magusa värvimiseks, väga hästi annab värvi. Lisasin sulatatud juustu karbile 1 spl peedimahla.
Teised võileivad on punase heeringaga ja lõhetoorjuustuga.

2 kommentaari:

Silx (Gastronautilised äpardused) ütles ...

Uhke laud. Ja tore, et sa tagasi oled! :)

Merike ütles ...

tõesti tore ja tubli oled

Related Posts with Thumbnails