teisipäev, 14. veebruar 2012

Peekoni-köögiviljarullid

Allikas: Ajakiri Kööginurk

1 noor suvikõrvits
2 suurt porgandit
10-12 suitsupeekoni viilu

Köögiviljad lõigata kartulikoorimisnoaga pikuti üle vilja õhukesteks viiludeks. Suvikõrvitsaviile hoida 2-3 minutit tulikuumas soolases vees. porgandiviile keeta 1-3 minutit soolaga maitsestatud vees. Minul olid peekoniviilud üsna laiad, lõikasin need pikuti pooleks.
Rullide valmistamiseks panna peekoniribale suvikõrvitsa ja porgandiviil, keerata tihedalt rulli, kinnitada puutikuga, küpsetada ahjupannil küüslaugusel õlil, selleks panna enne purustatud küüslauk õlisele pannile praadima.

Retseptis oli kasutatud ka baklažaani, mille mina seekord välja jätsin. Kui bakalžaani ka kasutada, siis lõigata samuti pikkadeks viiludeks nagu teised köögiviljad, et ei oleks kibe ja paremini painduks laotada viilud laiali, riputada peale soola. Kui viiludele ilmuvad piisad, pühkida need pabersalvrätikuga ära, pöörata viilud ümber ja teha teise poolega samuti.

Päris maitsvad rullid.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails