neljapäev, 28. jaanuar 2010

Kartuli-hakkliha pajaroog kaalika ja lillkapsaga


3 l kausitäis terveid kartuleid
500 g hakkliha
1 sibul
1 suur kaalikas
400 g lillkapsast
1 l vett
3 tl soola
paprikapulbrit
musta peenpipart

Lõikasin kaalika õhukesteks viiludeks ja seejärel hakkisin pikkupidi pooleks lõigatud viiludest peenikesed ribad, mis praadisin õlisel pannil õrnalt pruuniks, poole peal lisasin ka lillkapsaõisikud. Kui köögiviljad kergelt läbi praetud, valasin need suurde potti ja praadisin pannil läbi hakkliha ning hakitud sibula, lisasin osa soola, pipart, paprikapulbrit. Lisasin ka need potti köögiviljade juurde, seejärel vee, ülejäänud soola ja viiludeks lõigatud kartulid, hautasin toitu kuni kartulid olid enam-vähem pehmed. Vesi ei katnud kogu toitu, kuid segasin aeg-ajalt.

Lisandiks pakkusin hiinakapsast, mis oli segatud punase greibi ja kiivi tükikestega.
Kuigi pere suhtus suure eelaarvamusega kaalikasse, oli söök maitsev.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei proua sille, ma just veetsin tunde käies läbi arhiivi koos kamba inimestega ja peab tunnistama, et keegi meist polnud näinud nii ebaapetiitseid sööke ja söögipilte. Hästi tehtud! Hea, et minu kui maksumaksja raha sinu peale läheb ka. Peaasi, et paprikamajandus edeneb Eestis, sest see nagu rohkem vaeslapse ossa jäänud üldises plaanis. Ma paluks veel rohkem tegemisepilte maksasöökidest ja äkki saaks võileivad ka toorest maksast, see oleks kaunis, paprikakastmega ja veremeres ulpimas. Suurem küsimus on tegelikult see, et kas raamatuhonorarid tõesti ei võimalda normaalset kaamerat / fotograafi? Sest silma ei saa ju raha eest osta.

Anonüümne ütles ...

Üks inimene, kes teisele nii halvasti ütleb, ei saa terve mõistuse ja enesehinnanguga olla. Anonüümne, kes sa enne kirjutasid, võta endaga kiiresti midagi ette enne kui sa end täiesti oma kurjuse tõttu ära hävitad.

Anonüümne ütles ...

ma ei saa aru, sellest esimesest kommentaarist, mis maksumaksja raha jne.
Mulle just meeldib Sille blogi, et siin on koik tavalised toidud, mida kerge valmistada.
Kahjuks mulle "Kartuli-hakkliha pajaroog kaalika ja lillkapsaga" ei meeldinud, tegin selle salati ka sinna juurde hiinakapsa, kiivi ja greibiga, see oli ka suht maitsetu. Edu, Sille, muidu olen vaga rahul su retseptidega, aga see roog laks mul kyll aia taha:)

Anonüümne ütles ...

mina sööks küll köike hea meelega, mis siia üles pandud on. ehk pole sina ja su "kamp inimesi" harjunud koduste toitudega?

Anonüümne ütles ...

Esimene kommenteerija, anna endale aru, et mitte miski ei õigusta teisele inimesele halvasti ütlemist, eriti veel anonüümselt, olgugi et maitsed võivad olla erinevad. Sinu kui maksumaksja raha ei ole keegi siin kulutanud, pole põhjust erutuda. Tundub, et Sul on mingi sügavam isiksuslik probleem, otsi abi.

Anonüümne ütles ...

Tema kokkuhoiu kokaklubi tegutseb maksuraha toel - muidugi peaks maksumaksajal olema selle asja kohta oma arvamus. Saagu see raha parem naiste turvakodud, mida samast allikast rahastatakse ja eelarve päris olematuks on tõmmatud. Nii aitate emasid ja perenaisi rohkem.
Olen ka pidanud väga väikse toidueelarvega hakkama saama, aga süüa teen selle piirides küll paremini ja sellist jama, nagu siit blogist leida võib, pole sööma pidanud. Kodune toit on see ainult oskamatu ja kitsa silmaringiga koduse koka jaoks. Odav ja tervislik kodune toit ei pea ilmetult ebaapetiitne, lödiks keedetud ja maitsetu olema :) Mida kokkadele küll koolis õpetati, kui Sillel vastav haridus ette näidata on...
Pildid on muidugi klass omaette, kahjuks küll pildistaja mitte kaamera süül.

Anonüümne ütles ...

Esimesele anonüümsele !
Olen selle blogi pidev külastaja ja olen siit leidnud palju häid, kasulikke ja tervislikke ideid ja retsepte. Jah, mõned toidud küll tõesti ei tundu ehk moodsad ja kaasaegsed ja fotod pole ka just alati välismaiste kokaraamatute tasemel, aga Sina Anonüümne juhata meid oma blogile. Prooviksime ka teha Sinu retseptide järgi apetiitseid toite ja vaataksime Sinu silmadega tehtud ilusaid pilte juurde. Kui seda blogile viidet ei tule, siis tekib küsimus - kas Sa üldse peale teiste arvustamise oskad ise midagi head ja ilusat teha ?

Related Posts with Thumbnails