kolmapäev, 20. mai 2009

Kurgi-sealiha riisihautis

See oli mu teine katsetus praadida värsket kurki, toit oli päris hea, üks minu üsna valiv laps ütles, et see oli parim toit, mis ma teinud olen. See on muidugi ilmselge liialdus, aga minek oli sellel toidul küll hea.

600 g seafileed
1 pikk kurk
1 suvikõrvits
jahu paneerimiseks
õli praadimiseks
soola praetud lihaviiludele
1/4 laimi mahla
pipart
2 sibulat
700 g keetmata riisi
3 l vett
1 spl + 1,5 tl soola keeduvette
3 spl tomatipastat
Lõikasin poolkülmunud liha õhukesteks viiludeks, paneerisin jahus (tegin mõlemalt poolt jahuseks) ja praadisin mõlemalt poolt pruuniks ja pehmeks. Pruunistatud poolele raputasin soola ja pipart.
Kurgi ja suvikõrvitsa lõikasin õhukesteks viiludeks ja praadisin pannil pruunikaks ja läbipaistvaks, raputasin peale veidi soola ja 1/4 laimi mahla. Nii liha kui ka köögivilju praadisin kahe panniga. Kui kurgid ja suvikõrvitsad praetud, pruunistasin kiirelt sibularõngad. Tegin need tööd varem valmis. Õhtul enne söögi tegemist panin suurde potti praetud lihaviilud, kurgi- ja suvikõrvitsarattad ning sibularõngad, pestud riisi, vee, soola, pipra, tomatipasta, keetsin kõik koos pehmeks.
Nendest kogustest tuleb suurele perele kahe päeva söök.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kurk nagu kurk ikka, vedel ainult! väga hea menüü.
klaabu

Anonüümne ütles ...

no see on nagu asuu onju?

Maarja ütles ...

ma avastasin ühest sügavkülmast hulgim ämma poolt sinna pandud külmutatud värsket kurki.
proovin miskit analoogset teha.

Anonüümne ütles ...

Proovisin ka teha. Tuli välja küll, aga mitte nii hea kui kiidetud. Kasutasin näiteks pudruriisi(ja 400g), aga oleks vist pidanud risoto oma võtma, sai nagu kliister. Abikaasa ütles, et see ainult tundub pilaffi moodi ja teist korda juurde ei tõstnud.

Related Posts with Thumbnails