reede, 8. mai 2009

Kakao kohupiima-vahukooretarretise tort





Tordipõhi:
Kuna tegin 2 torti, siis on siin kogus, millest saab tordipõhja, mida saab pooleks lõigatult (kaheks kettaks) kasutada kahe tordi põhjaks. Kui on plaan teha 1 tort, siis vähendada koguseid.
5 muna
60 g suhkrut
2,5 spl tärklist
2,5 spl jahu
2 tl kakaod
Munakollased vahustada kakaoga segatud suhkruga heledaks vahuks, munavalged vahustada tugevaks vahuks. Munakollasevahule lisada jahu-tärklisesegu ja ettevaatlikult segades munavalgevaht. Valada küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi, küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes umbes 20 minutit, kuni tikuga kontrollides jääb tordipõhjasse torgatud tikk puhtaks.
Küpsenud tordipõhi lõiagta 2 kettaks, selle tordi jaoks kasutada ainult üht poolt, mis immutada lõikepinna poolt mahlaga. Enne immutamist tõsta tordipõhi uuesti lahtikäivasse koogivormi, immutamiseks tõsta tordipõhjale järjest lusikaga mahla kuni kogu koogipõhi on üle käidud.
Kate: (ühe tordi kogused)
400 g kohupiimapastat
4 dl vahukoort
5 spl suhkrut
1 spl kakaod
0,5 purki nõrutatud kompotikirsse
1 spl vaniljesuhkrut
2 spl zelatiini
0,5 dl vett zelatiini paisutamiseks
Vahukoor vahustada kakaoga segatud suhkru ja vaniljesuhkruga, lisada kohupiimapasta, kirsid ja lõpuks paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin. Zelatiinilahuse lisamise ajal tuleks kindlasti vahukoore-kohupiimasegu mikserdada, et ei tekiks tükke.
Tarretisesegu valada immutatud põhjale koogivormi. Kui on tardunud, joonistada läbi peenikese tordipritsi otsa või pabertuutust lastes sulatatud šokolaadiga ämblikuvõrk.
Ämbliku tegemiseks leidsin Maksimarketi lahtiste kummikommide valikust mustad mummulised marmelaadikommid, jalgadeks lõikasin lagritsapulgast ribasid.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails