pühapäev, 3. mai 2009

Ahjuforell juustu-majoneesikattega

1 kg sisikonnast puhastatud forelli
0,5 tl soola 2 filee peale määrimiseks
1/3 laimi mahla
2 dl majoneesi
2 dl riivjuustu
Minul oli Maximast ostetud külmutatud forell, millel oli küljes pea ja selgroog koos luudega, kuid sisikond oli välja võetud. See oli mu esimene isiklik kokkupuude toore punase kalaga.
Otsustasin kasutada forelli fileesid. Selleks võtsin kala ja lõikasin selja pealt katki.

Kui lõikasin kala selja pealt lahti, siis murdsin ta kaheks pooleks laiali, eemaldasin selgroo koos luudega ja seejärel kummaltki fileelt ka naha.

Asetasin kummagi filee eraldi fooliumile, määrisin soolaga ja tilgutasin peale laimimahla.

Katsin kummagi filee majoneesi-juustuseguga ja katsin pealt kala alla pandud fooliumi äärtega.

Küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes 35-40 minutit. Fooliumi sisse oli tekkinud ka maitsvat kastet. Meie jäime selle söögiga väga rahule.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails