esmaspäev, 14. mai 2007

Kondenspiima-kookosekommid (raffaello)

Kuna tordi tegemisest jäi kondenspiima üle, hakkasin täna otsima retsepte, kus oleks kondenspiim ja leidsin internetist sellised huvitavad kommid.

1 pk selga kondenspiimaküpsiseid
100 g pakk kookoshelbeid
2 dl enda tehtud kondenspiima panin (vt. isetehtud toiduained - kondenspiim - päris paks oli, poe omad on kindlasti vedelamad ja neid peab vähem panema. Muide ise tehtud kondenspiim on väga hea ja mida kauem keeta, seda paksemaks läheb, muidugi liiga kaua ka ei või keeta, siis tuleb juba teine toode - komm).

Küpsised purustasin köögikombainis, lisasin neile pool kookoshelvestest, teise poole jätsin kommide veeretamiseks, lisasin kondenspiima, segasin ja tegin väiksed pallid, mida veeretasin kookoshelvestes.
Panin umbes 10 minutiks sügavkülma, et kiiresti kõvemaks läheksid. Jäid pehmed, aga mitte vedelad, väga head tulid, täitsa raffaello kommide maitsega.
Kui kommidele lisada võid, siis peaks nad külmkapis täitsa kõvaks minema, aga ma ei tahtnud nii rammusaid teha.
Sellest kogusest tuli 50 kommi. Tegelikult ei tohiks sellised kommid üldse meie menüüsse kuuluda, sest tooraine pole naturaalne. Palusin mehel vaadata poes, kas kookoshelvestel on säilitusained sees. Ta ütles, et ei ole, aga kui mina paki kodus kätte võtsin, lugesin kohe: immutatud säilitusainega, aga ega see üks kord meid ei tapa.

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

tegin eile poekondetspiimaga neid, panin kuskil 0,7dl k.piima + 100g kookoshelbeid ja pool pakki neid küpsiseid, imehad tulid, isegi külma polnud vaja panna tekstuur hoidis kenasti koos. ja osadele peitsin sisse veel väikese mandli, nagu päris raffaellol on, imehead tulid :)

annushka ütles ...

mis kookoshelvestesse ja kuivatatud puuviljadesse puutub siis nad kõik kahjuks kaaliumsorbaati täis:( aga variant on muidugi ökopoest osta, nii ökosahvris kui herne tänava omas on päris hea valik aga muidugi kallivõitu...

Piret ütles ...

Ja mida väiksemad nad teha, seda maitsvamad ja suus sulavamad nad on :)

Related Posts with Thumbnails