2 muna
4 dl maitsestamata jogurtit
2 dl odrajahu
1 dl kamajahu
soola
1 sibul
2 küüslauguküünt
Katsetasin esmakordselt lehtkapsast. Lehtkapsas tuleks enne tarvitamist korralikult puhtaks pesta, sest lehtede vahele koguneb mustust. Panin selleks kapsalehed pesukaussi ja solgutasin neid seal vees nagu pesu. Lehtkapsa lehed on päris tugevad nii, et selline kohtlemine neid katki ei teinud. Loputasin lehti veel kahes vees kuni vesi jäi puhtaks. Keetsin lehtkapsalehti 10 minutit, seejärel purustasin köögikombainis koos sibula ja küüslauguga. Lehtkapsalehtede rootsud on nii tugevad, et isegi keedetult köögikombaini noa all jäid osaliselt suurteks tükkideks ja pidin need välja korjama. Soovitan leheosa rootsude küljest ära tõmmata ja ainult leheosa kasutada.
Segasin munadest, jahudest ja jogurtist taigna, lisasin sinna purustatud lehtkapsalehed, maitsestasin soolaga. Tõstsin lusikaga õlisele pannile väiksed pannkoogid, küpsetasin mõlemalt poolt küpseks.
3 kommentaari:
Hmm kus sa lehtkapsast said?
Väljanägemine on nagu on aga ma olen ka midagi sarnast teinud ja mulle maitseb. Lapsed küll saatsid mu seenele selliste kookidega.
Viljandis toimib süsteem OTT - otse tootjalt tarbijale. Nende lehel on kirjas, kes milliseid kaupu pakuvad, sealt leidsingi.
Postita kommentaar