laupäev, 25. juuli 2009

Suvikõrvitsa vahvlid


Vahvlitaigna retsept on Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid", suvikõrvitsa lisamise mõtlesin ise.


200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
1/4 l piima
3 spl sulatatud võid või margariini
1/4 tl soola
1-2 spl suhkrut


Jahu segatakse küpsetuspulbri ja soolaga, lisatakse muna, suhkur, piim ja sulatatud rasvaine.

Taigen tuli päris paks ja vahvlid pehmed.


Vahvlite tegemiseks tõstsin lusikaga väikse laigu tainast õliga määritud vahvliküpsetajasse, sinna peale pooleldi üksteise peale 2 viilu suvikõrvitsat ja nende peale veel laik tainast, nagu näha alloleval pildil paremal pool. Tegin korraga 2 vahvlit.Peale küpsemist nägi välja nagu esimesel pildil. Kui panin tainast natuke rohkem ja suvikõrvitsaviilud kõrvuti, siis jäid küpsenud vahvlil suvikõrvitsaviilud vaid vahvli ühte äärde.


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails