reede, 3. juuli 2009

Baklažaani-suvikõrvitsapirukas kodujuustu-juustukattega

Muretaigen:
100 g võid
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vett
Või vahustada köögikombainis soolaga, lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ja vesi. Taigen jääb üsna kuiv purutaoline, kuid küpseb kenasti pruuniks ja ei pudise hiljem laiali, see laotada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja, vajutada käega ühtlaseks, eelküpsetada 10 min 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes.
Täidis:
1 suvikõrvits
1 baklažaan
1 tl soola
1 sibul
1 muna
Suvikõrvits ja baklažaan lõigata väikesteks kuubikuteks, sibul hakkida. Suvikõrvitsat ja sibulat kuumutada õlisel pannil mõni minut, baklazaani kuubikud praadida 3 minutit. Võib praadida ka koos, kuid minul ei mahtunud koos pannile. Köögiviljad segada soola ja toore munaga, tõsta eelküpsetatud põhjale.
Kate:
1 karp kodujuustu
100 g riivitud juustu
1 dl hapukoort
veidi soola
1 muna

Kõik koostisained segada omavahel, sellega katta täidis.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes 30-40 minutit (kahjuks ei ole täpset küpsemisaega kirja pannud).



Maitsev pirukas, mis sobib nii soojalt kui ka külmalt. Võiks öelda, et see oli ilma seenteta seenepirukas, sest praetud baklažaan meenutab maitselt ja praetult ka välimuselt seeni.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails