teisipäev, 25. märts 2008

Maisihelbe-kohupiimalilled


Selle lille idee sain ma ühest vene raamatust, kohupiimatarretise kombineerisin ise.

200 g kohupiima
2 spl hapukoort
2 spl suhkurt
1 tl zelatiini
4 tl vett zelatiini paisutamiseks

Kohupiim ja hapukoor segada, lisada suhkur ja eelnevalt paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin. Segada ja tõsta lusikaga taldrikule pallikesed.

Maisihelbed võib kohupiimapallikestesse torgata juba eelmisel päeval, ei lähe pehmeks.


Kirjutan siia igaks juhuks lahti ka zelatiini paisutamise ja sulatamise mõiste:
Pane zelatiin tassi, lisa sinna vett, sega läbi ja jäta seisma kuni veega segatud zelatiin on paksuks läinud, selleks kulub ~ 10 minutit.
Siis tuleb zelatiin üles sulatada.
Kui sul on mikrolaineahi, siis pane zelatiiniga tass sinna tavalise soojendamise reziimiga 10-40 sekundiks , olenevalt zelatiini kogusest (antud retseptis oleva zelatiini koguse jaoks piisab 10 sekundist, 2 spl zelatiini sulatamiseks kulub 20 sekundit ja 4 spl zelatiini jaoks 40 sekundit), seejärel sega tekkinud zelatiinivedelik läbi ja vala samal ajal segades tarretisevedeliku sisse, antud retseptis kohupiima hulka.

Mahlatarretise jaoks ei ole ma eelnevalt vedelikku kuumutanud, lihtsalt segan külma vedeliku sisse sulatatud zelatiini, valan tarretisevedeliku kaussidesse ja panen külmkappi tarduma, selleks kulub paar tundi.

Kui sul mikrolaineahju pole, siis võta pott, lase vesi kuumaks ja tõsta paisutatud zelatiiniga tass sinna sisse ja pidevalt segades kuumuta kuni zelatiin on täiesti vedelaks muutunud. Keema ei tohi zelatiin minna, siis ei tarretu.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei,
Kas želatiin tuleb külmas vees paistutada nii kaua kuini muutub täitsa kõbaks tükiks? Et siis see tükk veevannil üles sulatada?
Mul millegipärast need želatiini asjad ei õnnetsu üldse, kuigi olen mitmeid kordi proovinud...

Ssille ütles ...

Säästumarketis müüdav suure kristalliline zelatiin ei tahagi hästi paisuda ega ka sulada, äkki oled seda kasutanud. Ja avastasin ka hiljuti, et sellise zelatiini peale on kirjutatud, et seda kulub poole rohkem kui tavalist, niisiis seda tavaline kogus pannes ei tardugi ära. Soovitan Latplanta zelatiini, 20 g pakk maksab 6 kr. Kui vedelikku on zelatiinile lisatud vähe, siis muutub küll kõvaks tükiks, kui vedelikku on palju, siis nii paksuks ei lähe, aga tarretumist see ei mõjuta. Selle tiheda massi teen enne sulatamist lusikaga väiksemateks tükkideks.

Related Posts with Thumbnails