pühapäev, 30. märts 2008

Juustu-maisihelbe kattega kanakoivad

Retsept on võetud ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast.


4 suurt kanakoiba ( ~1 kg)
igale koivale 0,5 tl soola
karrit
1,5 dl vett
1,5 dl purustatud maisihelbeid
1 dl riivjuustu

Pestud kanakoivad hõõruda nii alt kui pealt soola ja karriga. Kui kananahka koiva äärest veidi kõrgemale tõsta,siis pääseb kenasti ka naha alla, et ka sealt soolaga maitsestada.
Kuna koivad kaanega ahjuvormi ei mahtunud, tegin kõrgemate äärtega ahjupannil. 40 minutit küpsetasin ilma katteta, et koivad pruunistuksid, siis valasin pannile vee ja küpsetasin veel 50 minutit fooliumiga kaetult. Peale seda tõstsin panni ahjust välja ja jagasin maisihelveste-juustusegu koibadele, peale tõstsin lusikaga küpsetusvedelikku, mis oli panni põhja tekkinud. Vedelikku tekkis piisavalt palju, et kasutada seda kastmena.
Juust ja maisihelbed koos tekitavad koibadele mõnusa maitselise kooriku.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails