reede, 7. detsember 2007

Mikrolaineahju marmelaad

Marmelaadini jõudsin ma katsetuse tulemusena.

Koostis:
1/2 dl mustasõstra mahla (kasutasin siirupit, kus mul on 300 g suhkrut liitri kohta)
2 dl suhkrut

Meie mikrolaineahju võimsus on 800 w.
Mahl ja suhkur segada omavahel ja panna võimalikult suurde klaaskaussi. Minul oli 1,5 l kauss, aga ikka kees üle kausi ääre.
Soojendada mikrolaineahjus 1 minut, siis segada, (pildil on näha, milline näeb välja vahetult peale mikrolaineahju ukse lahti tegemist) kuumutada veel 1 minut, segada ja lõpuks veel üks minut - kokku 3 minutit. Kui kasutada teistsuguse võimsusega mikrolaineahju, muutub kuumutamise aeg.
Pildil tundub segu üsna tume, aga ta oli siiski tumepunane, mitte pruun. Kui muutub pruunikaks, siis saab karamelle teha, aga sellest saab lugeda täpsemalt järgmiselt lingilt: http://toidupildid.blogspot.com/2007/12/mustasstra-karamellid-ja-pulgakommid.html
Mikrolaineahjust võetud kuum segu tõsta lusikaga väikeste tükikestena küpsetuspaberile. Lasta jahtuda, siis võtta noa abil paberi küljest lahti, vormida ümaramaks, seda on kergem teha niiskete kätega ja veeretada suhkrus. Vormisin mõned ka südame kujuliseks. Peale suhkrus veeretamist ei kleepu nad üksteise külge kinni, ega määri käsi.
Hea maitsega maiustus, mis on marmelaadi ja kummikommi vahepealne, ei ole päris nii pehme kui marmelaad, aga mitte ka nii kummine kui kummikomm, saab ikka hammustada.

1 kommentaar:

Mariajaan ütles ...

Wonderful soft candies. Thank you! Ma prooviksin ikka. Kas saan hakkama veel ei tea! I also wrote down your gingerbread cookies recipe, and the "taigen" is waiting in the fridge. I like your blog a lot, I hope your energy tomaintain it will last a long while more.
MC.

Related Posts with Thumbnails