reede, 24. september 2010

Romantiline õhtusöök 4


Praeks oli paprika, porgandi ja mozzarellaga täidetud taignas praetud pangasiusefilee rullid. Selleks sulatasin kalafileed, maitsestasin soola ja kalamaitseainega. Täidiseks lõikasin porgandist ja paprikast peenikesed ribad. Kalafileele asetasin paar porgandi ja paprikariba ja mozzarellatüki, keerasin rulli, kinnitasin kahe puutikuga. Vahetult enne praadimist kastsin täidetud kalarullid taignasse.

Tainas:
2 muna
2,5 dl jahu
1,75 dl piima või vett
1,5 tl soola
Taignasse kastetud rullid (lihtsam oleks tainast lusikaga rulli peale tõsta) asetasin pannile praadima, küpsetasin mõlemalt poolt pruuniks ja küpseks.

Lisandiks kartulipüree, mille ümber asetasin praetud kabatšoki kaarjad viilud. Kastmeks porgandi-juustukaste.

Porgandi-juustukaste:
Kastmeks segasin porgandimehu, mis ma just ise tegin piima ja mozzarellaga, kuumutasin keemiseni, lisasin soola ja maitseained.

Magustoiduks biskviidi-besee keedukreemi maius:

Magustoiduks küpsetasin biskviittainast plaaditäie, lõikasin sellest ümmargused kettad, mis katsin rohke keedukreemiga. Keedukreemi retsept siin: http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/vale-napoleonikook.html .
Ääred katsin tordipritsi abil beseega.

Besee:
3 munavalget
1 dl suhkrut
Tugevaks vahuks vahustatud munavalgetele lisasin suhkru, vahustasin koos läbi.

Beseega ääristatud koogid panin ahju umbes 15-20 minutiks kuni beseeääred olid õrnalt pruunid. Jahtunult asetasin koogi keskele puuviljad ja marjad.

Šokolaadist südamete tegemiseks lasta läbi pabertuutu küpsetuspaberile kujundid, panna mõneks minutiks sügavkülma. Hoida serveerimiseni külmkapis.
Väga maistev kook sai!
Related Posts with Thumbnails