kolmapäev, 2. juuni 2010

Rabarberi-odratangupuder (või kissell)


Kuna kokkuhoiu kokaklubis oli osalejatele teada, et meil jäi viimaseks korraks üle tangu, siis tõi üks osaleja kaasa kalendri, kus oli selle kuu juures selline retsept.
Kuigi enamasti suudan ma suhtuda erinevatesse retseptidesse eelarvamusteta, siis see retsept tekitas minus küll kahtlusi, aga asjata, sest tegelikult oli see maitsev toit, mida võiks nimetada pigem magustoiduks ja õigem nimi võiks sellele olla rabarberi-tangukissell.

Allikas: mingi selle aasta kalender

1 kg rabarberit (panime 0,5 kg)
3 l vett
1 kl odratangu
2 spl tärklist
1,5 kl suhkrut
0,5 tl soola

Veest ja tangudest keedetakse harilik tangupuder. Kui tangud on paar tundi keenud, lisatakse tükeldatud rabarber ja keedetakse kuni kõik pehme. Lõpus lisatakse suhkrut ja kui puder on liiga vedel, väheses vees lahustatud tärklist. Süüakse külmalt piimaga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails