reede, 11. juuni 2010

Kaera-muretainapõhjal kohupiima-maasikakook


Tainas:

200 g võid
4 dl kaerajahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/5 tl soola

Või vahustada suhkruga köögikombainis, lisada muna, vahustada läbi, siis lisada teine muna, vahustada. Lõpuks lisada jahu ja sool, segada läbi.

Tainas laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetada 15 minutit 200kraadise kuumusega eelkuumutatud ahju keskmises osas.


Kate:


5 muna
1,25 dl suhkrut
1 kg kohupiima
2 dl hapukoort
3 spl kaerajahu
400 g külmutatud paksu maasikatoormoosi või külmutatud või värskeid maasikaid

Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollasevahule lisada kohupiim, hapukoor, kaerajahu ja tükeldatud külmutatud maasikatoormoos või maasikatükid, segada läbi. Lõpuks segada ettevaatlikult juurde munavalgevaht.
Saadud segu valada eelküpsetatud põhjale, küpsetada 175kraadise ahju keskmises osas 35 minutit.
Kook oli päris huvitava maitsega, kate jäi veidi kreemjas. Soovitav lahti lõigata jahtunult.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üsna masendav on, kui oma ideid raamatutena üllitavad kokkajad räägivad "tainast". Püha müristus, mis oli teie emakeele hinne ja kus on toimetaja?! TAIGEN on see sõna, mitte "tainas"!

Anonüümne ütles ...

Tead, püha müristus, mine arene ja uuri ÕSi!
Eelistatud vorm on just nimelt TAINAS-TAINA-TAINAST ja mitte taigen. Viimast pole õige kasutada.

Related Posts with Thumbnails