pühapäev, 1. märts 2009

Kartulivorm tooretest kartulitest


3-4 liitrit tooreid kartuliviile
300 g hakkliha
1 porgand
1 porru
1 sibul
2 petersellijuurt
paprikapulbrit
musta peenpipart
1 tl soola hakklihale


Kartuliviiludega segamiseks 1,5 tl soola


Hakkliha pruunistada, lisada prganditükid, hakitud sibul, porru, petersellijuur, praadida koos läbi, lisada maitseained.


Viilutatud kartulid segada soolaga ja siis omakorda hakkliha-köögiviljaseguga, panna vormi, valada üle muna-piimaseguga.



Muna-piimasegu:


6 dl piima
3 muna
0,5 tl soola
0,5 tl paprikapulbrit


Munad kloppida kahvliga lahti, lisada sool ja paprikapulber, valada vormi pandud kartuli-hakklihasegule.

Küpsetasin 20*30 cm kõrgemate äärtega vormis, katsin fooliumiga. Küpsetasin 200-kraadises ahjus 1 tund ja 40 minutit, kuid kartulid jäid ikka natuke kõvaks.

6 kommentaari:

Kai-Epp ütles ...

Mina pole sellisele kartulivormile muna lisanud. Mina panen tavaliselt lihtsalt paki vahukoort janõnda läheb pehmeks küll, vajadusel veidi vett juurde.
Ise selliseid ahjuvorme armastan, saab kiiresti ahju lükata ja siis muude asjadega tegeleda.:)

Anonüümne ütles ...

Toorestest kartulitest jääb palju parem kui keedetutest. ca pooleteise tunniga saab valmis ja muna ei pane, aga kartuliviilud on pildil kindlasti liiga paksud ja ebaühtlased, peaaegu läbi võiks paista ja lõigata mandoliini, mitte noaga, ühtlase paksusega ja natuke juustu ka vahele koore sekka, ilma lihata.

Anonüümne ütles ...

Minu lemmik on veel selline variant, kus toored õhukesed kartuliviilud praen enne pannil natuke pruunikaks. Osade kaupa praen ja järjest täidan vormi. Kastmeks maitsestatud kohvikoor ja ahju. Eks nii lisandub roale õli ja seega ka kaloreid jne, kuid roog seda väärt :)
Carmen

Keke ütles ...

Mina olen kõige jämedama köögikombaini riiviga kartulid ära riivinud(mitu korda külma veega pesta, et tärklis väljuks). Seganud hulka veel ka 1 paki mingeid külmutatud juurvilju ja eelnevalt praetud hakkliha. Valan üle maitsestatud rõõsa koorega ja panen tavaliselt ainult ühe muna. Peale riivjuust. 220kraadi juures: alumine plaat + pöördõhk u. 40min ja valmis.

Anonüümne ütles ...

kust saab paprikapulbrit:)?
nagu mingis väikses maitseaine pakis müüakse ka ehk või midagi?

Ssille ütles ...

Olen ostnud Latplanta firma oma, nsee on helebeezi värvi paberpakendis,20 g. Paprikapulbri pakendil on nimi "jahvatatud magus paprika"

Related Posts with Thumbnails