kolmapäev, 1. oktoober 2008

Mahlane ploomikook


Retsept ajakirjast "Kodukiri", toorjuustu asendasin hapukoorega.
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl hapukoort
4 muna
2 dl suhkrut
400 g ilma kivideta ploomipoolikuid.
Munavalged vahustada kõvaks vahuks, siis lisada 0,5 dl suhkrut ja vahustada veel koos läbi. Munakollased vahustada 1,5 dl suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisada hapukoor ja küpsetuspulbriga seagtud jahu, segada läbi, lõpuks lisada ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, tainas katta pealt ploomineljandikega.
Küpsetada 175 kraadise ahju keskmises vahes 45 minutit.

Hea pehme kook!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails